Pirmieji egzaminų rezultatai: užderėjo šimtukų

Pirmieji egzaminų rezultatai: užderėjo šimtukų

Šiandien buvo pradėti skelbti šių metų brandos egzaminų sesijos rezultatai. Pirmieji rezultatai klaipėdiečių abiturientų nenuvylė.

Abiturientai jau gali sužinoti valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros bei vokiečių ir prancūzų kalbų egzaminų rezultatus.

Šiais metais valstybinį Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą Klaipėdoje laikė 973 abiturientai.

Norint išlaikyti šį egzaminą reikėjo surinkti 30 proc. užduočių taškų, tačiau egzamino šiais metais išlaikyti nepavyko 76 mokiniams, t. y. 7,8 proc. visų laikiusiųjų, o šimto balų įvertinimą gavo net 12 abiturientų, tai yra 2 kartus daugiau nei praėjusiais metais.

Iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino daugiausia šimtukų, net penkis, pavyko surinkti mokiniams iš "Ąžuolyno" gimnazijos, "Vėtrungės" gimnazijos mokiniai gavo 2 šimtukus ir po 1 šimtuką surinko "Aitvaro", "Varpo", Vydūno, Vytauto Didžiojo gimnazijų ir Klaipėdos licėjaus mokiniai.

Visoje Lietuvoje šiais metais valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė 16 970 abiturientų, jo išlaikyti nepavyko 1 828 mokiniams, o šimto balų įvertinimą gavo 214 kandidatų. Didžiąją lietuvių kalbos ir literatūros egzamino šimtukininkų dalį, beveik 80 proc., sudaro merginos.

Daugiausia abiturientų šiais metais rinkosi rašyti samprotavimo rašinį, o populiariausia tema buvo "Ar menas gali paveikti tikrovę?", ją rinkosi beveik 60 proc. visų mokinių.

Vokiečių kalbos valstybinį brandos egzaminą laikyti Klaipėdoje pasirinko 8 abiturientai, tačiau į egzaminą atvyko tik 2: "Aitvaro" ir "Žemynos" gimnazijų mokiniai. Egzaminą išlaikė abu abiturientai, o "Aitvaro" gimnazijos mokiniui net pavyko gauti 100 balų įvertinimą.

Prancūzų valstybinis brandos egaminas Klaipėdoje populiarumo nesulaukė, jo nelaikė nei vienas abiturientas.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus specialistės Rūtos Rimkuvienės, karantinas ir nuotolinis mokymasis rezultatams įtakos neturėjo. "Nors labai nerimavome dėl egzaminų rezultatų, tačiau šiemet jie yra geresni nei pernai tiek išlaikymo procentu, tiek ir šimtukų skaičiumi", - sakė R. Rimkuvienė.

Nesutikdami su egzamino įvertinimu abiturientai turi teisę per dvi darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos pateikti apeliaciją savo mokyklos vadovui. Šių trijų valstybinių brandos egzaminų atveju - iki rugpjūčio 3 dienos darbo pabaigos. Rašydami prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, mokiniai gali nurodyti ir savo argumentus, kodėl nesutinka su gautu egzamino įvertinimu.

Visų kitų egzaminų rezultatai, pasak Nacionalinės švietimo agentūros, bus skelbiami rugpjūčio 5 dieną.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder