Pirkti darbus pradeda dar mokykloje

Pirkti darbus pradeda dar mokykloje

Šalies aukštosios mokyklos stengiasi kovoti su plagijavimu ir darbų pirkimu, bet tai padaryti bus sunku - susimokėti už svetimą darbą įprantama dar mokyklos suole. Dešimtokai ir abiturientai perka net lietuvių ir užsienio kalbų įskaitų potemių tekstus.

Lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbų įskaitas abiturientai laikys balandžio viduryje. Nuo vasario pradžios iki balandžio pabaigos (kiekvienos mokyklos vadovo nustatytu laiku) gimtosios ir valstybinės kalbų įskaitas laiko dešimtokai. Tiems, kam kalbėjimo temos pasirodo per sudėtingos, į pagalbą skuba patyrę darbų rašytojai - vos už keletą ar keliasdešimt litų jie siūlo "originalius ir kokybiškus" tekstus.

Perka, nes per sunku?

Šių metų lietuvių kalbos (gimtosios) dalies žodžiu pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo temos ir potemės buvo paskelbtos sausio 6-ąją, brandos egzamino - vasario 11-ąją. Potemių pateikta po 30 - dešimtokai gali rinktis temas iš kalbos, kultūros, literatūros sričių, o dvyliktokai - kalbos ir literatūros (kultūros).

Vos paskelbus potemes, internete pasipylė moksleivių nusiskundimai dėl užduočių sudėtingumo. Kai kurie abiturientai, jau nusipirkę darbus, siūlo tai padaryti ir kitiems.

"Jei dar svarstote, ar prašyti pagalbos, nedvejodami prašykite. Sulauksite puikių darbo rezultatų, kurie jus nustebins ir, įdėjus palyginti mažai pastangų (nes didžiausias darbas jau bus už jus atliktas), leis jums pasiekti gerų rezultatų", "Kas nemokat rašyt ar bijot, jog galit neišlaikyti, pirkite, tikrai nenusivilsite", - bendraamžius ragina jie.

Pasak Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjungos pirmininkės, Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos mokytojos ekspertės Nijolės Bartašiūnienės, dalis temų iš tiesų yra tikrai sudėtingos.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder