Pavyzdingiausios rajono mokyklos nebeliks?

Pavyzdingiausios rajono mokyklos nebeliks?

Prienų rajono politikai nusprendė pavyzdingiausia laikomą Nemuno pradinę mokyklą prijungti prie progimnazijos, kuri net neturi higienos paso.

Tačiau savivaldybė pripažįsta, jos sujungimo ekonominių paskaičiavimų nėra, bus sutaupyti tik ūkio darbuotojų atlyginimai, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Prienų politikams patvirtinus švietimo pertvarkos projektą, Prienų Nemuno pradinės mokyklos likimas nulemtas. 250 pradinukų iš pavyzdine rajone laikomos mokyklos keliaus į toliau nuo namų esančią Ąžuolo progimnaziją.

„Nemanau, kad mes savo sūnų leisime į tą mokyklą, į kurią mus ketina perkelti. Vyresnį sūnų vežiojame į mokyklą už 7 kilometrų, tai nebus sunku vežioti du sūnus kartu“, – teigė Prienų „Nemuno“ pradinės mokyklos bendruomenės narė Ramunė Laukevičienė.

Mokyklos bendruomenė tikina, kad švietimo įstaiga kasmet sutaupo apie 30 tūkst. litų, joje veikia popamokinė dienos grupė, kiekviena klasė turi pagalbines patalpas, mokykla dalyvauja šešiuose Europos Sąjungos projektuose. Keičiantis sąlygoms, gali tekti grąžinti iš ES gautus pinigus.

„Mes klausėme, kas bus su tais projektais, jų išlikimu. Buvo arba neatsakoma, ar sakoma, kad bus išsprendžiama“, – kalbėjo pradinės mokyklos mokytoja Janina Pranskevičienė.

Kitąmet į mokyklą ketino ateiti daugiau pradinukų nei šiemet.

„Iš principo pati geriausia Prienų mokykla bus sunaikinta. Tai rodo ir mokinių kiekis. Nes šitoje mokykloje pradinėse klasėse mokosi dvigubai daugiau mokinių negu likusiose Prienuose. Jie motyvuoja tuo, kad sutaupys daug pinigų, bet pateikti skaičių negali“, – tvirtino mokyklos bendruomenės narys Ernestas Andriuškevičius.

Kad nėra apskaičiuota, koks bus ekonominis efektas, perkėlus mokyklą, pripažįsta ir savivaldybės atstovai.

„Taupysis tik aplinkos darbuotojų atlyginimai. Pritaikyti klases pradinukams vėlgi reikalingi pinigai. Yra padaryta sąmata, kad įrengti šias patalpas reikėtų apie 300 tūkst. litų“, – sakė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Palionis.

Į LTV naujienų tarnybos žurnalistų klausimus vengiantys atsakyti savivaldybės politikai nuo rugsėjo reorganizuoja keturias rajono mokyklas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder