Patvirtinti kandidatai į rektoriaus postą

Patvirtinti kandidatai į rektoriaus postą

Vakar Klaipėdos universiteto (KU) Rektoriaus rinkimų komisijos posėdyje patvirtintos keturios kandidatūros į šios mokymo įstaigos vadovo postą - jų pateikti dokumentai atitiko keliamus reikalavimus.

KU rektoriumi pretenduoja tapti Algimantas Fedaravičius, Kauno technologijos universiteto Mechanikos ir mechatronikos fakulteto dekanas, taip pat KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas Artūras Razbadauskas, KU studijų prorektorius Vaidutis Laurėnas bei KU plėtros ir tarptautinių ryšių prorektorius Rimantas Didžiokas. Beje, visi jie turi profesoriaus laipsnį.

Lapkričio 28 d. planuojamas atviras KU tarybos posėdis, kurio metu kandidatai savo programas pristatys visuomenei. Naujasis rektorius turėtų būti išrinktas gruodžio 6 d. uždarame tarybos posėdyje. Rinkimai įvyks, jei vienas iš kandidatų gaus šešis iš aštuonių tarybos narių balsus. Jeigu taip neatsitiktų, bus balsuojama antrą kartą pasirenkant vieną iš dviejų pirmo balsavimo metu daugiausiai balsų surinkusių kandidatų.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad dabartinio rektoriaus Vlado Žulkaus kadencija baigiasi tik kitų metų spalį. Jis KU rektoriaus pareigas eina nuo 2002 m. ir dirba jau antrą kadenciją. Savo noru trauktis iš šio posto V. Žulkus neketina, kol galioja pasirašyta sutartis. Suprantama, savo teises jis gali ginti teisme.

Tačiau KU taryba teigia besivadovaujanti Mokslo ir studijų įstatymu, jos nariai mano, kad dabar vykstantys rinkimai yra teisėti ir legalūs.

Pasak Rektoriaus rinkimų komisijos pirmininko Socialinių mokslų fakulteto dekano Antano Bučinsko, ši paradoksali situacija susiklostė ir naujų rektoriaus rinkimų prireikė todėl, kad universitetas pakeitė statusą ir tapo ne biudžetine, o viešąja įstaiga.

Atrodo, KU negąsdina tai, kad gali tekti sumokėti profesoriui V. Žulkui kompensaciją, kuri už vieną mėnesį gali siekti nuo 6 iki 10 tūkst. Lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder