Pasvalyje – Sporto universiteto filialas?

Pasvalyje – Sporto universiteto filialas?

Lietuvos sporto universitetas užsimojo Pasvalyje įkurti filialą. Turintis gerą sporto bazę Pasvalys nesipurto tapti aukštosios mokyklos padaliniu. Jei rajono taryba pritars, sporto specialybių pasvaliečiai galės mokytis jau nuo rugsėjo.

Žinią, kad Pasvalyje gali būti įkurtas sporto universiteto filialas, Petro Vileišio gimnazistai sutiko palankiai.

„Tada likčiau čia. Kam važinėti, jeigu gali viską savo mieste daryti. Taip ir pigiau, kaip draugas sako, ir arčiau namų, draugai arčiau“, – teigė kalbintas gimnazistas.

Pasak pedagogų, gimnazistai mėgsta sportą. Per trejus metus apie dvidešimt mokinių pasirinko sporto specialybes Sporto universitete, dar kelios dešimtys jų mokosi kitose aukštosiose.

Mokytojai svarsto, kad turėti universiteto dieninį skyrių nerealu. Tačiau nuotolinis mokymas būtų populiarus, jie patys būtų nieko prieš persikvalifikuoti ar pasitobulinti.

„Neakivaizdiniame skyriuje problemų nebūtų, to lauktume ir skatintume. Ir mūsų kūno kultūros mokytojai tuo suinteresuoti, nes ir jiems patiems prie akademinės visuomenės prisiliesti visada yra malonu“, – kalbėjo P.Vileišio gimnazijos Pedagoginės, psichologinės ir socialinės pagalbos poskyrio vedėja Jurgita Valuntonienė.

Sporto universiteto siūlymas įkurti filialą neišgąsdino ir Pasvalio vadovų.

„Turime puikų sporto kompleksą, ten gali treniruotis plaukikai, krepšininkai, rankininkai, lengvaatlečiai, boksininkai. Turime puikų stadioną parke, lauko teniso kortus, kempingas yra, kuriame būtų galima ir stovyklas rengti“, – vardijo Pasvalio meras Gintautas Gegužinskas.

Universiteto atstovai sako, kad priimant studijuoti, už sporto rezultatus bus pridedami papildomi balai. Filialas ne tik rengtų trenerius, bet ir kineziterapeutus. Tam būtų naudojama gera Pasvalio ligoninės bazė ar netoli esanti Likėnų sanatorija.

„Galima mokyti ir nuotoliniu būdu. Galima mūsų universitete skaityti bendrąją paskaitą, o per televizorių klausytis, paskyrus ten vietininką, kuris būtų atsakingas už garso kokybę“, – teigė Lietuvos sporto universiteto Senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis.

Jei Pasvalio rajono taryba pritars šiuo metu rengiamai sutarčiai, filialas būtų atidarytas jau šį rugsėjį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder