Paskelbtos priėmimo į aukštąsias mokyklas datos

Paskelbtos priėmimo į aukštąsias mokyklas datos

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) patvirtino 2014 metų priėmimo į aukštąsias mokyklas datas.

Šiemet prašymai priimti studijuoti į universitetus ir kolegijas bus registruojami nuo birželio 1 d. iki liepos 21 d. 17 val. LAMA BPO pažymi, kad prašymo pageidavimų sąrašą bus galima koreguoti - keisti, papildyti ar išbraukti studijų programas, jų eiliškumą, studijų formą ir finansavimo pobūdį, tačiau nebus leidžiama įrašyti studijų programų, kuriose numatytas stojamasis egzaminas, testas arba motyvacijos įvertinimas jau yra įvykę arba iki jų liko mažiau kaip 24 valandos.

Pagrindinė stojamųjų egzaminų sesija vyks nuo birželio 19 d. iki liepos 4 d., rezultatai bus paskelbti iki liepos 7 d. Dėl pateisinamų priežasčių stojantieji, negalėję dalyvauti pagrindinėje stojamųjų egzaminų sesijoje, galės dalyvauti papildomoje - nuo liepos 7-9 dienomis, jos rezultatai bus paskelbti liepos 10-ąją.

Stojančiųjų į pedagogikos studijas motyvacijos vertinimas vyks tuo pačiu metu, kaip ir pagrindinė stojamųjų egzaminų sesija - birželio 19 d. - liepos 4 d., papildomas vertinimas - nuo liepos 8 d. iki rugpjūčio 4 d.

Teigiama, kad šiais metais kvietimai studijuoti bus paskelbti liepos 25-ąją, iki 15 val., sutartis pakviestieji aukštosiose mokyklose galės pasirašyti liepos 28-31 dienomis.

Norintieji įstoti į pageidaujamą studijų programą galės bandyti tai daryti ir papildomo priėmimo metu. Po pagrindinio priėmimo likusių laisvų vietų sąrašas bus paskelbtas rugpjūčio 1-ąją, prašymai bus priimami rugpjūčio 1-4 dienomis. Papildomi kvietimai studijuoti bus paskelbti rugpjūčio 6-ąją, iki 17 val., o sutartis pakviestieji papildomo priėmimo metu su aukštosiomis mokyklomis galės pasirašyti rugpjūčio 7, 8 ir 9 d. iki 17 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder