Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Šilutės rajono ir Kaliningrado srities mokyklų

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Šilutės rajono ir Kaliningrado srities mokyklų

Ketvirtadienį Kaliningrado srityje viešėjusi Šilutės rajono Juknaičių pagrindinės mokyklos mokytojų delegacija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Zelenogradsko (Kranto) rajono Pereslavskojės (Drugėnų) mokykla dėl pagalbos Kaliningrade mokant vaikus lietuvių kalbos ir etnokultūros pagrindų.

Pagal sutartį rugsėjo 1 d. Pereslavskojės mokykloje pradės veikti lietuvių kalbos ir etnokultūros fakultatyvas, kurį lankyti planuoja apie 20 įvairaus amžiaus moksleivių. Rusų mokykla savo ruožtu teiks Juknaičių pagrindinei mokyklai naujausią rusų kalbos mokymui skirtą medžiagą.

Ryšius tarp mokyklų užmegzti padėjo Lietuvos generalinis konsulas Kaliningrade Vaclavas Stankevičius ir Kaliningrado srities lietuvių kalbos mokytojų asociacijos pirmininkas Aleksas Bartnykas. Jų iniciatyva praėjusių metų gruodį Pereslavskojės vidurinės mokyklos atstovės lankėsi Juknaičiuose.

Sutarties pasirašymo išvakarėse abiejų mokyklų mokytojai apsilankė Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade, kur generalinio konsulo ir kitų darbuotojų buvo supažindinti su konsulato veikla, istorija, jo vykdoma Lietuvos kultūros sklaida.

Gegužę planuojamas Zelenogradsko miesto mokyklos vadovų vizitas į Šilutę, kur jie lankysis Šilutės pirmojoje gimnazijoje. Tikimasi, jog šių miestų mokymo įstaigos taip pat pradės bendradarbiauti.

Dvidešimt keturiose Kaliningrado srities švietimo įstaigose lietuvių kalbos bei etnokultūros mokosi apie 850 moksleivių, o Kaliningrado Baltijos federaliniame Imanuelio Kanto universitete lietuvių kalbą studijuoja apie 90 studentų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder