Pasienio ruožo mokyklos intensyviau bendradarbiaus su pasieniečiais

Pasienio ruožo mokyklos intensyviau bendradarbiaus su pasieniečiais

Siekdami, kad pasienio ruože esančios mokyklos glaudžiau bendradarbiautų su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais, būtų populiarinama pasieniečio profesija ir stiprinama mokinių įtraukimo į nusikalstamas veikas prevencija, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ir VSAT vadas Renatas Požėla pirmadienį pasirašys bendradarbiavimo sutartį.

Švietimo ir mokslo ministerija sutartyje įsipareigoja skatinti mokyklas, kad jos glaudžiau bendradarbiautų su VSAT padaliniais, organizuoti bendrus kultūrinius ir sporto renginius. Ministerija taip pat palaikys mokyklų bendruomenių pastangas, kad VSAT padalinių atstovai mokyklose pristatytų savo veiklą, populiarintų pasieniečio profesiją, vykdytų prevenciją.

VSAT pareigūnai informuos mokyklų vadovus apie mokinių daromus teisės pažeidimus, perspės apie grėsmes, kurios galėtų sudaryti sąlygas pažeidimams. Bus organizuojamos atvirų durų dienos VSAT padaliniuose, skelbiama naujausia informacija dėl teisės pažeidimų užkardymo, mokiniams demonstruojamos tarnyboje naudojamos specialiosios priemonės. VSAT taip pat rinks ir analizuos informaciją apie bandymus įtraukti į nusikalstamą veiką.

Ne mažiau kaip du kartus per metus bus organizuojami mokyklų vadovų ir VSAT padalinių vadovų susitikimai, per kuriuos bus aptariami aktualūs bendradarbiavimo klausimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder