Pajūrio moksleivės bandė įsijausti į jūrų tyrėjų darbą

Pajūrio moksleivės bandė įsijausti į jūrų tyrėjų darbą

Klaipėdos universitetui priklausantis Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo institutas kartu su partneriais iš kitų keturių šalių (Danija, Vokietija, Lenkija, Švedija) dalyvauja ES finansuojamame projekte "Pietų Baltijos WebLabas", kurio pagrindinis tikslas - pritraukti moksleivius rinktis jūrų tyrėjo specialybę.

Pagrindinė numatoma veikla - sukurti virtualaus mokymo aplinką, kurioje moksleiviai galėtų daugiau išmokti ir sužinoti apie Baltijos jūra.

Sykiu moksleiviams sudaromos sąlygos iš arčiau pamatyti, koks iš tikro yra jūrų tyrėjo darbas, todėl kiekvienais metais organizuojama stovykla.

Šiais metais jūrų tyrėjų stovykla vyko Vokietijoje - moksleiviai visą savaitę plaukiojo Baltijos jūroje burlaiviu "Lovis", mokėsi buriuoti, atliko mokslinius

tyrimus, o gautus jų rezultatus pristatė konferencijoje. Iš Lietuvos stovykloje dalyvauti buvo atrinkti keturi moksleiviai. Tarp jų buvo ir dvi pajūrio atstovės - Akvilė Gintautaitė iš Palangos “Baltijos” pagrindinės mokyklos ir Ieva Savickytė iš Klaipėdos Vydūno vidurinė mokyklos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder