Nuo rudens didės mokinio krepšelis, o mokyklose padaugės psichologų

Nuo rudens didės mokinio krepšelis, o mokyklose padaugės psichologų

Netrukus prasidėsiantys mokslo metai šiemet bus turtingesni - pirmą kartą po krizės švietimui skirtos lėšos nebus mažinamos. Švietimo ir mokslo ministerija naujaisiais mokslo metais daugiau pinigų skirs mažų mokyklų išlaikymui, psichologinės pagalbos švietimo įstaigose užtikrinimui ir deramam atsiskaitymui su į pensiją išeinančiais mokytojais.

"Fiskalinės drausmės atmosferoje apie didinimą, ko gero, neišeina kalbėti, tačiau politinis susitarimas pasiektas ir su Premjeru, ir su Vyriausybės kanceliarija, ir su Finansų ministerija, kad nebus grynai mechaniškai, buhalteriškai, kaip aš sakau, dėl mokinių mažėjimo mažinamas švietimo sistemos finansavimas", - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Pristatydamas trečiadienį Vyriausybei teikiamus dokumentus, D. Pavalkis sakė, kad naujaisiais mokslo metais bus didinamas mokinio krepšelis. Dalis jo lėšų iškeliaus mokyklose dirbantiems psichologams, mat ministerija numatė penktadaliu padidinti finansavimą psichologinėms-pedagoginėms ugdymo įstaigų tarnyboms.

"Visi žinote apie problemas, kurios kyla mokyklose, ir agresija, ir savižudybės, ir visokie kitokie dalykai, manome, kad šią vietą reikia stiprinti", - sakė švietimo ir mokslo ministras.

Pasak D. Pavalkio, nuo rugsėjo bus įgyvendintas Vyriausybės prioritetas išlaikyti mažas provincijų mokyklas. Joms skyrus papildomus 27 mln. litų, bus padengti mažųjų mokyklų išlaikymo kaštai, ir jos nebus uždaromos.

Artėjančiais mokslo metais, švietimo ir mokslo ministro teigimu, taip pat planuojama sukaupti rezervą išeitinėms mokytojų pensininkų kompensacijoms.

Aukštojo mokslo srityje Švietimo ir mokslo ministerija ketina vis labiau orientuotis į tikslinį studijų finansavimą.

"Pažangiausi moksleiviai turės laisvą pasirinkimą eiti, kur nori, ir dar gauti valstybinį finansavimą. Tačiau, jei žmogus mokosi vidutiniškai, valstybė neturi pertekliniai finansuoti tų sričių, kurios neduos ateityje gamybinio pagyvėjimo. (...). Valstybė vis tiek turi žiūrėti, kur deda pinigus, ir ar tai naudinga valstybės ūkiui, ar ne", - kalbėjo D. Pavalkis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder