Neturtingos šeimos pradinukas: kur dėtis po pamokų?

Neturtingos šeimos pradinukas: kur dėtis po pamokų?

Nemažai jaunų nepasiturinčių šeimų susiduria su opia problema - kur gi palikti savo pradinukus po pamokų? Lietuvoje įprasta, jog vaikai, vos pradėję lankyti pradinę mokyklą, patys grįžta namo, pasigamina pietus bei paruošia namų darbus.

Vis dėlto šiandien darosi vis labiau populiariau vaikus leisti į nemokamus laisvalaikio centrus, kur mažieji gali ne tik saugiai pabūti tol, kol darbą baigia tėvai, bet ir gauti maitinimą, psichologinę pagalbą, užimti kūrybine, švietėjiška veikla.

Bendravimo nepriteisia

Į redakciją kreipėsi dviejų mažamečių berniukų motina Reda (vardas pakeistas), kuri pasakojo niekaip nesugebanti ištrūkti iš užburto problemų rato. Visos bėdos ant moters, auginančios 8 ir 12 metų berniukus, pečių užgriuvo tuomet, kai ji išsiskyrė su vyru. Šis esą nutraukė ryšius su šeima, vengė mokėti pinigus už išlaikymą.

Sunki finansinė padėtis lėmė tai, jog moteriai tenka dirbti vienoje prekybos centre esančioje parduotuvėje. Žinia, darbo diena čia baigiasi vėlyvą vakarą, tad grįžusi namo jai nepavyksta skirti pakankamai dėmesio savo vaikams.

"Po darbo dienos dar tenka gaminti valgyti, padėti vaikams ruošti pamokas, tvarkyti namus. O ką gi daryti sūnums grįžus po pamokų?" - klausė Reda ir atviravo, jog namų darbus vaikams ji kartais padedanti ruošti telefonu.

Dėmesio pristigę vaikai šiandien turi psichologinių problemų, sunkiai pritampa prie kitų kolektyvo narių. Prie to dar esą prisidėjo ir už nedidelį atlygį pasamdyta auklė, visai nesistengusi bendrauti su vaikais.

"Dabar vedu juos pas psichologą, logopedą. Vaikai nuolat serga, nelanko mokyklos..." - nutęsė Reda ir pridūrė, jog vyresnysis berniukas dėl vėluojančio gebėjimo kalbėti ir, matyt, dėmesio stygiaus kuriam laikui buvo pripažintas iš dalies neįgaliu, netgi gulėjo psichiatrijos ligoninėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder