Nemokamam mokinių maitinimui – daugiau lėšų

Nemokamam mokinių maitinimui – daugiau lėšų

Dešimtadaliu didinamos lėšos vienam mokiniui vienai dienai nemokamam maitinimui skirtiems produktams įsigyti. Vyriausybė tam pritarė trečiadienio posėdyje.

„Kylant maisto produktų kainoms, turime užtikrinti, kad mokiniai gautų visavertį maitinimą, todėl jau nuo kitų metų siūlome padidinti nemokamam maitinimui skiriamas lėšas“, – siūlymą motyvavo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Numatyta apie 10 procentų padidinti lėšas vienam mokiniui vienai dienai nemokamam maitinimui (pusryčiams, pietums, pavakariams) skirtiems produktams įsigyti.

Nemokamam maitinimui skirtiems produktams įsigyti, įskaitant prekių pirkimo pridėtinės vertės mokestį, siūloma skirti nuo 1,69 iki 10,01 lito. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką skiriama nuo 1,56 iki 9,1 lito suma.

Įvertinus mokinių skaičiaus kitimą, numatoma, kad 2014 metams, palyginti su šiais, papildomų lėšų iš biudžeto skirti nereikės.

Taip pat naujuoju įstatymo projektu siekiama patobulinti kai kuriuos Socialinės paramos mokiniams įstatymo nuostatų praktinio įgyvendinimo klausimus, pavyzdžiui, patikslinti pareiškėjo sąvoką ir nustatyti teisę dėl socialinės paramos mokiniams kreiptis vienam iš bendrai gyvenančių pilnamečių asmenų.

Tokiu atveju dėl socialinės paramos mokiniui galėtų kreiptis kartu bendrai gyvenantis vaiko pilnametis brolis ar sesuo, jeigu vaiko tėvai dėl ligos ar kitų priežasčių negali pateikti prašymo gauti socialinę paramą mokiniams.

Atsižvelgiant į tai, kad parama mokinio reikmenims įsigyti skiriama ne ilgiau kaip iki spalio 20 dienos, o sprendimas dėl paramos priimamas per 10 darbo dienų nuo prašymo – paraiškos pateikimo, siūloma nustatyti, kad kreiptis dėl minėtos paramos pareiškėjas galėtų iki spalio 10 d.

Siekiant, kad socialinės paramos mokiniams teisinis reguliavimas taptų aiškesnis ir tikslesnis, siūloma nustatyti pareigą savivaldybėms patvirtinti atvejus, kai socialinė parama mokiniams skiriama savivaldybės nustatytais atvejais, tam tikslui panaudojant 2 procentus išlaidoms socialinei paramai mokiniams finansuoti skirtų lėšų.

Numatoma, kad šie pokyčiai įsigaliotų nuo 2014 m. pradžios.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder