Naujoji studentų mainų programa leidžia studijuoti už ES ribų

Naujoji studentų mainų programa leidžia studijuoti už ES ribų

Nuo šių metų pradžios Europos Sąjungoje (ES) veikia nauja švietimo paramos programa "Erasmus+", pagal kurią studentams, mokytojams ir darbuotojams suteikiama galimybė vykti mokytis ar stažuotis ne tik į ES šalis.

Ši programa sujungia visas dabartines ES švietimo ir mokymo paramos programas. 2014-2020 m. "Erasmus+" programai skirta 14,7 mlrd. eurų. Planuojama, kad šios lėšos padės daugiau nei 4 mln. žmonių studijuoti ar stažuotis užsienyje.

Programos lėšomis garantuojamos paskolos magistro studijoms kitoje ES valstybėje - 12 tūkst. eurų vienerių metų studijoms arba 18 tūkst. eurų dvejų metų studijoms. Tokiu būdu bus finansuojamos jaunų žmonių nuo 13 iki 30 metų studijos.

"Erasmus+" gali naudotis ir jaunimo lyderiai, sportininkai bei savanoriai.

Naujoji programa remia partnerystės sutartis tarp mokymo įstaigų ir įmonių, siekiant suteikti galimybę mokytis tikroje darbo aplinkoje bei skatinti naujus mokymo metodus. Be to, naujojoje programoje pirmąkart atsiranda eilutė sportui, iš kurios bus remiama kova su prievarta ir diskriminacija sporte bei dopingo vartojimu.

Programos lėšos nekeičia valstybėse veikiančių stipendijų ar paskolų sistemų.

Nuo šių metų pradžios šios programos paramą gali gauti ne tik Bendrijos, bet ir Rytų partnerystės šalių - Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos, Gruzijos, Armėnijos ir Azerbaidžano - atstovai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder