Mokytojams - mąstančių mokinių, mokiniams - kūrybiškumo, tėvams - išminties

Mokytojams - mąstančių mokinių, mokiniams - kūrybiškumo, tėvams - išminties

Švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis:

Artėjant gražiausioms metų šventėms džiaugiuosi galėdamas pasisveikinti su Klaipėdos švietimo bendruomene.

Žengdami į naujus metus, įvertindami nuveiktus ir planuodami būsimus darbus, turime progą iš naujo prisiminti mūsų bendrą strateginį tikslą - sėkmingą Lietuvos ateitį. Džiaugiuosi galėdamas pasveikinti Jus, kurie ją kuria tiesiogiai - ugdydami jaunąją kartą. Tai didžiulė privilegija, nelengva garbinga pareiga.

Švenčių proga visiems noriu palinkėti, kad įsisukę į, atrodo, nesibaigiančius darbus, nepamirštume sustoti ir pasidžiaugti gyvenimu, kad ir kokių iššūkių jis būtų pateikęs. Kad pasitikėtume savo jėgomis, nes bendra visuomenės nuotaika priklauso nuo to, kaip kiekvienas iš mūsų jaučiamės, kaip vertiname save ir kitus, kaip jaučiasi mūsų vaikai. Savimi ir savo aplinka pasitikintis mokytojas ir vaikas - sėkmingos mūsų ateities garantas. Tam ateinančiais metais sieksime sudaryti visas sąlygas.

Kalbant apie ateinančių metų tikslus, esminis mano veiklos siekis - kokybė švietimo ir mokslo srityje. Subūrę komandą, imsimės konkrečių darbų dėl švietimo ir studijų finansavimo tobulinimo, kaimo švietimo įstaigų tinklo išsaugojimo, profesinio mokymo stiprinimo, studijų kokybės. Didelį dėmesį skirsime pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymui. Šiuo metu vienas iš aktualiausių bendrojo ugdymo klausimų - kaip gerinti mokinių raštingumą. Norėtųsi įvertinti mokymo kokybę kompleksiškai, žvelgiant į bendrą mokinių pasirengimą, mokymosi krūvį, mokyklų aprūpinimą mokymo priemonėmis, ir ieškoti sprendimų, kaip keisti padėtį.

"Varpo" gimnazijos direktorius Valerijus Kuzliakinas:

Viliuosi, kad 2013 metais mokyklose netrūks mokinių. Kad naujoji Vyriausybė atras tikrai tobulą mokyklų finansavimo modelį. Kad mokslo prestižas išaugs ir į gimnaziją ateis daugiau motyvuotų vaikų.

Naujaisiais metais savo gimnazistams linkiu kūrybiškumo, žinių troškimo. Mokytojams linkiu mąstančių mokinių. Valdžiai - tvarkytis taip, kad mokytojo profesija taptų tikrai prestižine.

Adomo Brako dailės mokyklos direktorė Violeta Beresnevičienė:

Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykla įskiepijo meno pajautimą ne vienai mokinių kartai. Kasmet į mokyklą ateina kiti mokiniai ir palieka ją subrendę, išmokę vertinti grožį, mokėdami kurti. Ar auginti jaunąjį kūrėją sunku? Kiekviename vaike slypi kūrybos proveržis, tik reikia jį pabudinti ir laiku pastebėti, įvertinti ir pasidžiaugti...

Dėkoju mokyklos bendruomenei, kuri leidžia mokiniui tobulėti, svajoti ir siekti savo tikslo. Dėkoju mūsų draugams, bičiuliams, rėmėjams, kurie bendrauja ir bendradarbiauja su "menininkais" nesiekdami naudos, tik matydami neformaliojo vaikų švietimo prasmę.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyrius, matydamas mūsų kūrybinį kibirkščiavimą, nuolat mus skatina ir remia. Prasidėjusi mokyklos renovacija leis įžengti į Naujuosius metus su tikėjimu ir viltimi. O kitus nepriteklius tikimės įveikti.

Visus sveikinu su artėjančiomis šventėmis ir linkiu laimingų Naujųjų metų!

Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė Loreta Jonavičienė:

Naujaisiais metais tikiuosi rasti daugiau gerumo, daugiau šviesos, didesnio noro tarnauti kitam ir savo gimtinei.

Viliuosi, kad tėvai bus išmintingi ir sieks vaikams atverti meno pasaulio ir amžinųjų vertybių duris, o mokytojai ves juos pačiu teisingiausiu pažinimo ir tobulėjimo keliu.

Manau, mes būsime jautresni vienas kitam ir dar nuoširdžiau padėsime vargstančiam ar pasiklydusiam.

 

Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos direktorė Janina Grigienė:

Baigiantis metams turime galimybę trumpam žvilgtelėti atgal ir įvertinti jų reikšmę. Mūsų progimnazijai šie metai buvo reikšmingi: mokykloje vyko daug prasmingų renginių, skirtų gimtojo miesto 760 metų jubiliejui; įgyvendinę patyčių prevencijos programą, tapome viena iš 17 šalies mokyklų, įgijusių Olweus mokyklos vardą; įsitraukėme į Lietuvos progimnazijų asociacijos veiklą.

Džiaugiamės savo ugdytinių koncertais, jų puikiais pasiekimais mokykloje ir už jos ribų, o labiausiai - pagausėjusiu pirmųjų klasių mokinių skaičiumi. Šalia minėtų džiaugsmų buvo ir rūpesčių: dėl lėšų trūkumo reikėjo jungti klases, teko mažinti mokytojų atlyginimus.

Naujuosius metus pasitinkame optimistiškai nusiteikę, nes tikime, kad jie bus geresni, kad į mūsų mokyklą ateis dar daugiau mokinių, o pedagogams nepritrūks noro dirbti dar kūrybiškiau, kad šalies politikai išmintingai išspręs mokyklų finansavimo problemas.

Linkiu Prano Mašioto progimnazijos bendruomenei ir visiems klaipėdiečiams būti sveikiems, nuoširdiems, labiau mylėti save ir sutiktus žmones, dalintis gerumu ne tik prieš didžiąsias šventes, bet ir kiekvieną dieną, mylėti ir didžiuotis savo miestu.

Lietuvos tėvų forumo komandos vardu LTF pirmininkas Audrius Murauskas:

Lietuvos tėvų forumas sveikina Klaipėdos krašto darželių auklėtojus, mokytojus, administracijų atstovus ir vaikų tėvus su artėjančiomis šv. Kalėdomis.

Siekdami padėti tėvams ir mokytojams įgyvendinti švietimo tikslus, mes ir toliau skatinsime valstybines institucijas siekti svarbių pokyčių švietime:

sudaryti pedagogams erdvę kurti aukštesniosiomis vertybėmis pripildytą ugdymą;

ugdymo turinį orientuoti į įvairių gyvenimiškų įgūdžių puoselėjimą ir mokinio asmenybės potencialo plėtojimą;

didinti neformalaus ugdymo prieinamumą, pasiekiamumą ir įvairovę;

tobulinti pedagogų kvalifikaciją, suteikiant jiems galimybę ugdyti save dvasiškai, emociškai;

tobulinti jau atsiradusią direktorių rinkimų tvarką, akcentuojant tėvų dalyvavimą šiame procese;

gerinti mokinio krepšelio metodiką;

skirti papildomų lėšų ugdymo įstaigų bendruomenių telkimui bei tėvų švietimui, kad augtų brandžios, aktyvios ir sąmoningos mokyklų bendruomenės su aktyviais, neabejingais tėvais, mokiniais ir mokytojais.

Ateinančiais metais mes ir vėl siūlome visoms ugdymo įstaigoms prisijungti prie LTF vykdomo projekto "Darni šeima, tvarki mokyklos bendruomenė - ateities Lietuva" ir kviečiame organizuoti nemokamas paskaitas apie bendruomenės telkimą, apie santykių gerinimą Jūsų ugdymo įstaigos bendruomenėje. Rašykite mums: [email protected]

Šiais metais mums buvo labai malonu susitikti su Vakarų Lietuvos pedagogais ir tėvais bei pasidalinti ta šviesa, kurią turime.

Linkime visiems vaikų tėvams naujai atrasti save ugdymo įstaigoje ir kviečiame įkvėpimo ieškoti projekto TV laidoje "Mokomės kartu" bei mūsų internetinėje svetainėje www.tėvuforumas.lt

Ramių ir prasmingų pokyčių linkime sau ir Jums ateinančiais metais!

Visų tėvų vardu nuoširdžiai dėkojame visiems pedagogams už jų didžiules pastangas ugdant musų Lietuvos ateitį.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder