Mokyklų aikštelės kelia pavojų vaikams

Mokyklų aikštelės kelia pavojų vaikams

Uostamiesčio Gedminų pagrindinės mokyklos septintokės mama tvirtina esanti pakraupusi nuo čia dirbančių pedagogų ir medicinos seselės elgesio, kai jos dukra susižalojo per fizinio lavinimo pamoką.

13-metę mergaitę nuvežus į ligoninę jai buvo konstatuota gerklų trauma, plyšę rankos riešo raumenys bei galvos smegenų sukrėtimas.

Mokyklos vadovybė ir seselė savo ruožtu tikina, jog suteikė visą būtiną pagalbą ir nesistengė išvengti greitosios pagalbos vizito.

Mamos versija

"Antradienį ryte, pirmos pamokos metu, sulaukiau auklėtojos skambučio, kad nesijaudinčiau, nes mano dukra šiek tiek pavargo ir grįš namo. Iškart supratau, kad įvyko kažkas negero ir liepiau jokiu būdu neišleisti vaiko namo ir, jei yra reikalas, kviesti greitąją pagalbą. Per kokias septynias minutes atbėgau iki mokyklos ir jau radau dukrytę, sėdinčią seselės kabinete su mėlynu, tinstančiu kaklu, mėlynuojančiu riešu", - pasakojo klaipėdietė Aida.

Anot moters, seselė, kuri esą darbe pasirodė tik prieš kelias minutes iki jai atbėgant į mokyklą, aiškino, kad nėra jokio reikalo kviesti medikus, ir ragino eiti namo arba kreiptis į polikliniką. Esą taip pat elgėsi ir vėliau atėjusi auklėtoja bei fizinio lavinimo mokytojas.

"Šaukdama kovojau, kad būtų kviečiama greitoji. Aišku, galėjau ir pati ją išsikviesti, tačiau tikriausiai dėl streso buvau užmiršusi, kad turiu mobilųjį telefoną. Galų gale, po ilgų diskusijų tai buvo padaryta. Mergaitę nuvežus į vaikų ligoninę gydytojai nustatė gerklų traumą, plyšusius rankos riešo raumenis bei galvos smegenų sukrėtimą. Dukra dabar yra namie, ranka sugipsuota, turi gerti daug vaistų", - sakė moteris.

PASEKMĖS. Žaidimo tokioje aikštelėje pasekmės - gerklų trauma, plyšę rankos riešo raumenys bei galvos smegenų sukrėtimas.

Anot jos, nelaimė nutiko, kai mergaitė kartu su mokytoju žaisdama futbolą mokyklos aikštelėje greitai varėsi kamuolį ir kaklu atsitrenkė į iš kažkur atsiradusį įtemptą lyną. Po smūgio ji krito aukštielninka, susitrenkė galvą bei patyrė riešo traumą.

"Manęs auklėtoja ir fizinio lavinimo mokytojas atsiprašė dėl šio incidento, tačiau mane vis tiek piktina tai, kaip buvo elgiamasi su mano vaiku. Noriu paviešinti šią istoriją, kad ir kiti tėvai žinotų, kam reikia būti pasiruošus, jei sulauki panašaus skambučio iš mokyklos", - sakė Aida.

Vyksta tyrimas

Gedminų mokyklos direktoriaus pavaduotoja Daiva Stasiulienė, atsakinga už nelaimingų įvykių registraciją ir prevenciją, aiškino, jog gali papasakoti tik apie įvykius, kurie vyko jau iškvietus medikus, nes tik nuo tada buvo šalia mergaitės.

"Kaip ir visada tokiais atvejais, mokykloje yra pradėtas tyrimas. Įvykį matę asmenys pasakoja, kad mergaitės kartu su fizinio lavinimo mokytoju žaidė aikštelėje futbolą. Galbūt dėl saulės ar dėl kitų priežasčių mergaitė, bandydama pasiekti kamuolį, atsitrenkė į vielinę tvorą, kuri juosia aikštelę ir nuolat yra pašalinių asmenų ardoma. Kadangi šis skaudus incidentas įvyko per pirmąją pamoką, ūkio dalies darbuotojai dar nebuvo spėję pamatyti ir sutvarkyti tvoros", - sakė pokalbininkė.

Anot jos, sesutė tikrai jau dirbo, tik incidento metu buvo šalia lauke buvusių pradinukų.

D. Stasiulienė pabrėžė, kad su mama buvo kalbama, teirautasi, ar mokykla gali kuo padėti, stengtasi išsiaiškinti mergaitės būklę, bet iki vakar vakaro to padaryti nepavyko.

Mokyklos visuomenės sveikatos specialistė Ramunė Januškaitė tvirtino, kad iškart po incidento mergaitė apžiūrėta, ji buvo žvali, sąmonės nebuvo praradusi.

"Greitoji pagalba visada kviečiama, kai yra ekstrinė situacija, o kitais atvejais būtinas tėvų dalyvavimas arba įsipareigojimas atvykti į ligoninę, iki kurios vaiką kartu su medikais atlydėtų kuris nors mokyklos darbuotojas. Antradienį mergaitės mamai tik buvo patarta pirmiausiai kreiptis į netoli esančią polikliniką, bet jai nesutikus ir pareikalavus greitosios pagalbos, ši iš karto ir buvo iškviesta", - tikino R. Januškaitė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder