Mokyklose bus daugiau klasių

Mokyklose bus daugiau klasių

Uostamiesčio valdininkai iš anksto ruošia į S. Dacho ir "Verdenės" progimnazijas norinčių patekti pirmokų tėvus, kad daliai jų visgi teks keliauti į Vitės mokyklą.

Apie tai vakar vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos posėdyje užsiminė Savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Politikams pristatydama kitų mokslo metų klasių skaičių, ji akcentavo, kad Vitės mokykloje planuojama leisti komplektuoti 4 papildomas pirmokų ir 2 papildomas penktokų klases.

"Tiesiog vaikai netelpa į S. Dacho ir "Verdenės" progimnazijas, tad bandysime dalį jų nukreipti į Vitės mokyklą", - paaiškino L. Prižgintienė.

Planuojama, kad kitais mokslo metais Klaipėdoje bus net 29 klasėmis daugiau nei šiais mokslo metais. Tad daugelis mokyklų turės viena, o kai kurios ir dviem pirmokų klasėmis daugiau nei šiemet.

"Optimistinės prognozės, bet pakankamai pagrįstos", - sakė L. Prižgintienė.

Mažiau klasių planuoja turėti tik "Santarvės" pagrindinė mokykla ir Vytauto Didžiojo gimnazija.

Iš viso ateinančiais mokslo metais Klaipėdoje planuojama sukomplektuoti 772 klases. Klasių skaičius bus patikslintas iki rugsėjo 1 d., atsižvelgus į realią situaciją.

"Stengsimės išsiversti su tomis patalpomis, kurias turime. Papildomų lėšų gali reikėti naujoms pirmokų klasėms įrengti. Pavyzdžiui, pernai lėšų reikėjo naujiems mažesniems mokykliniams suolams pirkti, kai dvi "Verdenės" pirmokų klasės buvo perkeltos į "Žemynos" gimnazijos patalpas", - apie galimą finansų poreikį užsiminė Švietimo skyriaus vedėja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder