Mokyklos bus priverstos kraustytis

Mokyklos bus priverstos kraustytis

Po karštų diskusijų Klaipėdos miesto taryba pritarė keleto miesto mokyklų rokiruotei, susijusiai su švietimo įstaigų tinklo optimizavimu.

Mažėjant mokinių ir siekiant išsaugoti mokyklas, I. Simonaitytės pagrindinė mokykla iš Sulupės gatvės bus perkelta į "Pamario" vidurinės mokyklos patalpas Naikupės gatvėje. Į atsilaisvinusį I. Simonaitytės mokyklos pastatą numatyta iškelti Daržų gatvėje įsikūrusią Vydūno vidurinę.

I. Simonaitytės mokyklą perkėlus į "Pamario" vidurinės mokyklos patalpas, pastarosios bendruomenė nebus iškeldinta, tačiau ši švietimo įstaiga taps A. Rubliovo mokyklos skyriumi. Nuspręsti, koks bus mokyklos pavadinimas po reorganizacijos - prijungimo - galės pačios įstaigos. Tvarkos aprašą, įstaigos nuostatus bei kitus su reorganizacija susijusius dalykus miesto Taryba turėtų svarstyti po mėnesio.

Kai kurių Tarybos narių - Naglio Puteikio, Viačeslavo Titovo - bei "Pamario" vidurinės mokyklos bendruomenės atstovų nuomone, šie sprendimai dėl tinklo pertvarkos pernelyg skuboti, pažeidžiantys įstatymus, mokyklų bendruomenės su būsimaisiais pokyčiais nesupažindintos arba supažindintos per menkai.

Tuo tarpu Vydūno vidurinės mokyklos direktoriaus Algirdo Girdzijausko teigimu, perkėlimas jau svarstomas nuo 2000 metų ir jokiu būdu nėra skubotas.

"Pavargome jau aptarinėti, pertarinėti ir vėl aptarinėti", - sakė jis, pridurdamas, jog apie būsimuosius pokyčius raštu buvo informuoti ir mokinių tėvai.

Anot direktoriaus, dar pernai mokyklos taryba nusprendė, jog iškeldinimui neprieštarauja, šią savaitę prieš miesto Tarybos posėdį taip pat pat posėdžiauta dalyvaujat ir tėvams, sprendimas buvo toks pat - vienbalsiai "už".

Pagrindinė priežastis, dėl kurios iškeldinama Vydūno vidurinė - prastos būklės, keliantis avarijos grėsmę bei higienos normų neatitinkantis jos pastatas Daržų gatvėje.

Kitų mokyklų rokiruotė numatyta dėl pernelyg mažo pastatų užpildymo. Dienomis "Pamario" mokyklos užpildymas siekia vos 28 proc. I. Simonaitytės mokyklos pastatas užpildomas tik 43 proc.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, tokia pertvarka leis kasmet sutaupyti po maždaug 1,5 mln. litų, išskyrus pirmuosius metus, nes prireiks pinigų persikraustant, taip pat gali tekti atleisti dalį darbuotojų ir jiems išmokėti kompensacijas.

Pasak Tarybos narės Irinos Rozovos, buvo padaryta viskas išsaugoti "Pamario" mokyklai, pernai priimtas sprendimas joje atidaryti pirmą klasę, tačiau tai nepadėjo.

"Pavyko susitarti, kad mokykla nebūtų uždaryta. Sujungimas - gelbėjimo ratas. Tikslas yra išsaugoti mokyklas", - sakė ji.

I. Rozova taip pat atkreipė dėmesį, jog "Pamario" mokykla išsaugos savo kolektyvą bei dirbs savo patalpose.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder