Mokinių skaičiaus mažėjimas stabilizuojasi

Mokinių skaičiaus mažėjimas stabilizuojasi

Prieš prasidedant mokslo metams Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos susivienijimo atstovai susirūpino tuo, jog ne visos gimnazijos laikėsi savivaldybės Tarybos sprendimo ir suformavo daugiau pirmųjų klasių nei nurodyta, taip palikdami mažiau mokinių kitoms gimnazijoms. Šiandien tvirtinama, jog tokie veiksmai leidžiami ir tai nėra joks pažeidimas. Be to, klasių komplektacijas sunku prognozuoti, nes vis dar stebimas, nors ir stabilus, bet mokinių skaičiaus mažėjimas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, pavasarį visada yra tik preliminariai numatomas mokinių skaičius ir planuojamos komplektuotinos klasės. Šiemet balandį Tarybos sprendimu numatyta, jog visos gimnazijos komplektuos po 6 klases, tačiau atėjus mokslo metams keturios gimnazijos sukomplektavo po 7 klases, tuo tarpu kitoms gimnazijoms teko tenkintis mažesniu pirmųjų klasių skaičiumi.

"Tai visiškai normalu. Pavasarį numatytus skaičius iki spalio 1 d. galima tikslinti. Tai daroma kiekvienais metais. Tos gimnazijos su mumis tarėsi, nebuvo pažeisti nei higienos, nei kiti reikalavimai. Tikimės, kad kitąmet klasės pasiskirstys po lygiai visose gimnazijose", - sakė L. Prižgintienė.

Šiemet Klaipėdos ugdymo įstaigose iš viso sukomplektuota 66 klasėmis mažiau negu Klaipėdos miesto taryba numatė dar balandį, taip pat 48 klasėmis mažiau negu pernai.

Taip pat ir toliau mažėjo mokinių skaičius - šiemet jų į mokyklas susirinko 1151 mažiau negu pernai. Tiesa, tai, pasak Švietimo skyriaus vedėjos, visai džiuginantis dalykas, mat planuose buvo numatyta, jog jų ateis net 1800 mažiau. "Nors mokinių vis dar mažėja įvairiose klasėse (tai labiausiai siejame su gyventojų emigracija), tačiau tas mažėjimas stabilizuojasi, ir kasmetinės tendencijos tampa panašios", - teigė L. Prižgintienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder