Mokiniams darbymetis nuo rugsėjo, tėvams - iki jo

Mokiniams darbymetis nuo rugsėjo, tėvams - iki jo

Po savaitės nuskambės pirmasis šiemet mokyklinis skambutis. Mokiniams prasidės darbymetis, o dabar darbymetis mokinukų tėvams. Pluša iš peties, lakstydami po parduotuves. Daugiausia problemų su pirmokėliais, antrokėliais. Viena sostinėje gyvenanti mama guodėsi, kad praėjusiais metais paruošti į mokyklą pirmoką jai atsiėjo apie 400 eurų. Neturėjusi patirties. Šiemet jau antroką sūnų pavyks aprengti pigiau. Į antrą klasę iškulniuosiančiam mokiniui uniforma parkeliavo iš Anglijos. Kur taip pat populiarios vos ne identiškos mūsiškėms pradinukų uniformos - tamsiai mėlynos spalvos kelnės, megztinis, geltoni polo marškinėliai ir golfai. Ten jie tekainuoja po kelis svarus. Pas mus siūdinamas komplektas pradinukui atsieina 60-70 eurų. Taupančios mamos prekes perka ne kiekviena atskirai, o užsisako visą paketą kartu. Lietuvoje lieka tik nusipirkti kaklaraištį ir mokyklos emblemą. Abu atsieina apie 8 eurus.

Sąsiuvinius ir kanceliarines prekes tėvams įsigyti pigiau padėjo prekybos centrai per nuolaidų savaitę. 44 eurų vertės mokyklinę kuprinę. „Reikia tik netingėti ieškoti. Greta manęs lentynoje kūpsojo kuprinės už 170 eurų, mačiau, kaip moterys su jomis ėjo prie kasų. Maniškė gal tik nebuvo pažymėta firminiu ženkliuku, be prašmatnaus penalo“, - pasakojo viena vilnietė. Moteris teigė prekių paiešką vaikams visada pradedanti nuo pigesnių lentynų.

Tikra prekių kainapjūtė užgriuvo provincijos išparduotuves. Marijampolėje išvakarėse iššlavusi lentynas po vieną eurą, viena populiaraus išparduotuvių tinklo parduotuvė pirmadienį jau pardavinėjo smarkiai nukainotas naujas žymių firmų prekes. Pirkėjų spūstys. Pardavėjos sakė, kad pagrindiniai jų pirkėjai esą sostinės gyventojai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder