Mokestis už bendrabučius studentams gali keistis

Mokestis už bendrabučius studentams gali keistis

Šiandien Klaipėdos universtiteto (KU) rektorius Vaidutis Laurėnas savo parašu patvirtins arba atmes vakar įvykusio rektorato posėdžio nutarimą dėl naujos apmokėjimo už gyvenimą universiteto bendrabučiuose tvarkos.

Vakarykščiame KU rektorato posėdyje, be kitų klausimų, diskutuota ir apie bendrabučių kainas bei atsiskaitymo principą.

Iki šiol studentai susimokėdavo už komunalinius patarnavimus, kurie buvo dalinami viso bendrabučio gyventojams po lygiai.

"Studentams kiekvieną mėnesį tenka mokėti skirtingas sumas. Žiemą kartais suma siekia net 250 litų. Ganėtinai skaudu, kai nesi morališkai pasiruošęs tokiai sumai. Jeigu suma būtų vienoda kiekvieną mėnesį, ji tolygiai pasiskirstytų ir studentas visada žinotų, kiek jis privalės sumokėti", - teigė A. Švedaitė.

Tai, kad kiekvieno mėnesio skirtingas mokestis už bendrabutį buvo nepatogus tiek universitetui, tiek studentams, pripažino ir KU infrastruktūros direkcijos direktoriaus Vidmantas Doleba.

"Kol iš paslaugų tiekėjo ateina sąskaita, kol vyksta ilgas ir administravimui sunkiai pasiduodantis skaičiavimo procesas, įdedama daug darbo, - sakė jis. - Studentams bei jų tėvams irgi sunku susiorientuoti, kiek reikės mokėti."

Tad rektorato posėdyje siekta įvesti naują tvarką, kuri išlaikytų nuolatinį mokestį visus mokslo metus nuo rugsėjo 1 dienos iki birželio mėnesio. Vasaros metu galiotų kiti tarifai. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais studentai galėtų rezervuoti kambarius kitiems mokslo metams, vienam studentui tektų mokėti apie 50 litų.

"Vienodo mokesčio kiekvieną mėnesį įvedimas - tam tikra loterija. Ar pasieksim minusą, ar pliusą, sunku pasakyti. Tačiau manome, jog studentams bus patogiau, jie žinos kainą, kuri bus vienoda ištisus metus, išskyrus vasaros mėnesius."

Teigiama, jog nuolatinė kaina bus nustatyta remiantis statistiniais vidutiniais duomenimis iš daugiametės patirties. Kalbant apie visus tris KU bendrabučius vidutiniškai vienos vietos išlaidos vienam gyventojui yra 167 litai.

"Jei rektorius tokius pokyčius šiandien patvirtins, o vėliau pamatysime, kad visos pusės labai nepatenkintos, vėl organizuosime pakeitimus ar bent diskusijas", - teigė V. Doleba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder