Miesto mokyklų pertvarka: neliks dar vienos

Miesto mokyklų pertvarka: neliks dar vienos

Pirmadienį Klaipėdos tarybos kolegija pritarė planui uždaryti Andrejaus Rubliovo mokyklą ir palikti tik jos filialą, kurioje mokysis pradinukai.

Švietimo įstaiga šiuo metu veikia dviejuose pastatuose Debreceno ir Naikupės gatvėse, jeigu kolegijos norai taps realybe, nuo rugsėjo ji bus prijungta prie "Santarvės" mokyklos Gedminų gatvėje, o jos filiale Naikupės gatvėje liks pradinukai. Šis skyrius galbūt vadintųsi Andrejaus Rubliovo vardu.

Vykdant 2012-2015 metų miesto bendrojo lavinimo mokyklų tinklo pertvarką speciali darbo grupė tyrė iš viso 19 uostamiesčio mokyklų - vertino jas pagal vienam moksleiviui tenkantį ugdymo ir bendrąjį plotą ir jo išlaikymo kainą, taip pat pagal papildomas lėšas įstaigoms.

Po atliktos analizės išskirtos 4 probleminės mokyklos: "Vitės", "Saulėtekio", "Sendvario" bei Andrejaus Rubliovo. Iš pirmųjų trijų nutarta parimti dalį ploto ir nuomoti jį švietimo reikmėms.

Tuo tarpu ketvirtosios toks scenarijus negelbėjo - jo svarstyti net nesiimta.

Kolegijos posėdyje Andrejaus Rubliovo atstovai metė paskutinį kozirį: jie siūlė politikams nieko nekeisti, tačiau žadėjo keistis patys.

"Pagal mokyklos ir bendruomenės poreikius įstaiga planuoja keisti mokymo sistemą ir vadovautis stačiatikiškojo ugdymo koncepcija, nes dabartinis švietimas orientuotas į Vakarus, jaučiamas dvasinis, moralinis nuosmukis. Turime planus taupyti, dalį patalpų išnuomotumėme, esame pasirengę mažinti atlyginimus, yra prijaučiančių rėmėjų, kurie mums padėtų. Prašome leisti įgyvendinti šią koncepsiją, bendruomenė būtų laiminga", - prieš balsavimą į kolegijos narius kreipėsi mokyklos atstovė Ona Bolytė.

Posėdyje dalyvavusi Seimo narė Irina Rozova pastebėjo, kad minėtą mokyklą uždaryti "nuosekliai bandoma jau 15 metų", o Tarybos narė Ilma Šiaškienė siūlė pagalvoti, ką į akis reikės pasakyti mokytojams, kurie bus atleisti.

Tačiau šie žodžiai apsisprendimui įtakos neturėjo: po balsavimo paaiškėjo, jog mokyklą teks jungti prie "Santarvės" paliekant filialą. Svarstytas ir dar vienas variantas - uždaryti abu pastatus.

Ką daryti su atlaisvintomis patalpomis, esą žinoma: jas noriai nuomotųsi privačios mokyklos, kurios dabar yra priverstos susispausti.

Kolegijos pritarimas - toli gražu ne plano įgyvendinimas, šiai pertvarkai dar turės pritarti Taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder