Metų mokinė: "Dabar dainuosiu dar daugiau"

Metų mokinė: "Dabar dainuosiu dar daugiau"

Tradicinio Klaipėdos mero priėmimo metu pagerbti gabiausi uostamiesčio moksleiviai, šiemet skynę laurus įvairiuose konkursuose bei olimpiadose.

Tradiciškai baigiantis metams išrenkamas ir gabiausias metų mokinys. Šis titulas šiemet atiteko "Verdenės" progimnazijos auklėtinei Gabijai Narkevičiūtei - IV respublikinio muzikos atlikėjų konkurso festivalio "Perliukai" I vietos laimėtojai bei VIII tarptautinio vaikų ir jaunimo estradinio dainavimo konkurso "Linksmieji perliukai 2017" III vietos laimėtojai.

Gavusi tokį garbingą apdovanojimą Gabija neslėpė susijaudinimo: "Jūs net neįsivaizduojate, kokia aš laiminga".

Gabija svarstė gabumus paveldėjusi iš šeimos.

"Mano teta yra menininkė, mama groja akordeonu, o dėdė - kompozitorius", - vardijo talentinga moksleivė.

Mergina dainuoja nuo 3 metukų ir pasakojo neįsivaizduojanti, kaip galėtų be to gyventi.

"Dabar, gavusi tokį apdovanojimą, dainuosiu dar daugiau", - sakė Gabija.

"Vargšai kaimynai", - juokavo sykiu su ja buvusi mama.

Dainavimo studijos, kurią Gabija lanko nuo 5 klasės, mokytoja Sigita Mačernienė pasakojo su mergaite susipažinusi dar tuomet, kai ji buvo darželinukė.

"Tada dirbau darželyje "Atžalynas". Įsiminiau trimetę Gabiją, nes ji man pasakė tiesiai šviesiai: "Aš nenoriu dainuoti". Taigi visi vaikai per pamokėlę dainavo, o ji sėdėjo ant kėdutės ir stebėjo. O atėjusi į kitą repeticiją uždainavo...", - pirmus kartus prisiminė mokytoja.

S. Mačernienė džiaugėsi, kad po šiųmečio laimėjimo tarptautiniame konkurse Gabija buvo pakviesta studijuoti Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje džiazo klasėje.

"Gaila, kad Gabija jau aštuntokė ir, pasibaigus mokslo metams, iškeliaus iš "Verdenės" progimnazijos, nes ji tikrai yra visos mokyklos pasididžiavimas", - sakė dainavimo studijos mokytoja.

Už pasiektus puikius rezultatus, pelnytus įvertinimus bei apdovanojimus akademinėje, meninėje ar sportinėje veikloje šiemet padėkos įteiktos per 150 gabių moksleivių.

"Kuo didesni jūsų pasiekimai bei talentai, tuo daugiau vilčių į kiekvieną iš jūsų deda miesto bendruomenė, matydama jumyse tuos, kurie kurs miesto ateitį. Tikiu, kad jūsų didieji darbai dar laukia ateityje, bet tvirtus pamatus tam klojate jau šiandien", - sveikindamas gabiausius moksleivius sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder