Martyno Mažvydo progimnazijoje - šeimos susibūrimas

Martyno Mažvydo progimnazijoje - šeimos susibūrimas

Gegužės 18 d. net ir pasibaigus pamokoms Martyno Mažvydo progimnazijoje nerimo kasdieninis šurmulys. Mokiniai ir mokytojai visur zujo, kažką nešė, ruošė, stumdė, klijavo, tvarkė... Artėjant vakarui paaiškėjo viso to priežastis. Besišypsant kaitriai gegužės vakaro saulei į mokyklą rinkosi ŠEIMA – Martyno Mažvydo progimnazijos bendruomenė. Rinkosi pabūti kartu, pasidžiaugti ir įprasminti visame pasaulyje švenčiamą Šeimos dieną.

Gausus būrys mažųjų (ir ne tik jų) krykštavo prie pagrindinio mokyklos įėjimo. Čia grindinį margino mažų ir didelių rankučių spalvotomis kreidelėmis sukurti šedevrai, į dangų kilo įvairaus dydžio ir formų muilo burbulai. Na, o kantrybę teko išmėginti laukiant eilutėje pačiuožinėti ant pripučiamo batuto-čiuožyklos. Įžengus į mokyklos fojė kiekvieną pasitiko besišypsantys veidai. Laukė sunkus darbas – nuspręsti, nuo ko pradėti (nors kai kurie jau puikiai žinojo, ką nori pamatyti ir veikti pirmiausia).

Besidomintieji gyvąja ir negyvąja gamta, fizikiniais reiškiniais skubėjo į laboratoriją, kur susidarė nemenka kompanija norinčių išmokti dirbti su mikroskopais, atlikti įvairių bandymų ir eksperimentų. Gretimame kabinete, užpildytame smilkalų kvapo ir muzikos, rinkosi mamos ir dukros, trokštančios papuošti savo rankas įmantriais chna piešiniais. Kitame kabinete stebėjome, kaip į suolą sėda mama ir sūnus, pasiryžę pasitikrinti rašybos įgūdžius. Pasivaržyti buvo galima ir kitokiose rungtyse: „Vinies kalimo“ čempionate, Robotų olimpiadoje, VEX IQ ir Mindstorms EV3 robotų varžybose, Mažojo golfo turnyre. Nenorintys rungtyniauti galėjo tiesiog pasimokyti valdyti išmaniuosius robotus, padirbėti su lego robotais, pasigaminti modulino ir iš jo lipdyti. Buvo galima pasimokyti dekupažo subtilybių, pasigaminti molio dirbinių ar lėktuvėlių. Žodžiu, veiklos buvo ir azartiškiems, ir niekur neskubantiems.

Pavargę ir išalkę galėjo pasmaližiauti Saldaturgyje, kur mokiniai prekiavo savo kepiniais, visi buvo vaišinami kava ir arbata. Besidomintys sveiku gyvenimo būdu suko į mergaičių technologijų kabinetą, kur ragavo veganiškos virtuvės šedevrų ir sėmėsi patirties, kaip juos pasigaminti, kodėl tokia mityba yra svarbi. Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos atliko kūno masės analizę ir teikė rekomendacijas, kaip reikėtų pasirūpinti savimi, kad galėtume mėgautis ilgu gyvenimu.

O visą šį laiką progimnazijos aktų salėje vyko koncertas, kur pasirodė mokyklos šokėjai ir dainorėliai. Premjerinį spektaklį parodė mažųjų teatras, džiaugėmės mokyklos talentų pasirodymais, šokome su projekto „Visa Lietuva šoka“ dalyviais, stebėjome praktinės tiriamosios veiklos pristatymus-etiudus. Ir viską vainikavo projekto „Didelis ar mažas, bet vis tiek esu šeimos dalis“ pristatymas.

Saulei slepiant savo šiltus spindulius jūroje, šurmulys palengva nurimo mokyklos koridoriai, salės ir kabinetai ištuštėjo. Bendruomenė išsiskirstė išsinešdama spindinčias akis, pakilią nuotaiką ir šventinį nuovargį. Bet netruks prabėgti metai ir vėl švęsti savo šventę susirinks gausi Martyno Mažvydo progimnazijos ŠEIMA.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder