Lietuvos studentų sąjungai vadovaus Paulius Baltokas

Lietuvos studentų sąjungai vadovaus Paulius Baltokas

Šeštadienį vykusiuose Lietuvos studentų sąjungos prezidento rinkimuose dauguma delegatų balsavo už ketverius metus studentiškame judėjime veikiantį, iki šių metų kovo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Studentų atstovybės prezidento pareigas ėjusį Paulių Baltoką.

Lietuvos studentų sąjungos rinkimų ir ataskaitos konferencijoje prezidento posto siekė du kandidatai. Iki šiol sąjungos viceprezidentės pareigas ėjusi Miglė Liorančaitė surinko 44 balsus. P. Baltokas gavo 71 balsą ir laimėjo 27 balsų persvara.

Iki šios konferencijos ketverius metus, dvi kadencijas, organizacijai vadovavo Dainius Dikšaitis.

P. Baltokas ketverius metus veikė savo aukštosios mokyklos studentų savivaldoje. Paskutinius dvejus metus jis buvo atstovybės prezidentas, o kartu ir Lietuvos studentų sąjungos tarybos narys. P. Baltokas savo preliminarioje veiklos programoje akcentavo būtinybę stiprinti studentų atstovavimą nacionaliniu lygmeniu ir aukštosiose mokyklose, kelti savivaldų kompetenciją, vykdyti bendras veiklas tarp studentų savivaldų, įtraukti į veiklą studentas.

"Esu įsitikinęs, kad studentai turi justi apčiuopiamą naudą, teikiamą Lietuvos studentų sąjungos. Todėl veiklą reikia vykdyti ne tik nuosekliai ir planinga, bet ir atsiklausiant studentų, kokie jų lūkesčiai, poreikiai, problemos. Sieksiu, kad studentai išties jaustųsi šios organizacijos dalimi", - sakė P. Baltokas.

Pasak Lietuvos studentų sąjungos pranešimo, šeštadienį vykusioje rinkimų ir ataskaitos konferencijoje organizacija pasipildė naujomis narėmis. Delegatai balsavo, kad į Lietuvos studentų sąjungą būtų priimtos Alytaus kolegijos, Šiaulių universiteto, Vilniaus kolegijos bei Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos Studentų atstovybės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder