Lietuvos karo akademijoje kitais mokslo metais organizuojamos doktorantūros studijos

Lietuvos karo akademijoje kitais mokslo metais organizuojamos doktorantūros studijos

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija 2012-2013 m. planuoja priimti studijuoti du politikos mokslų doktorantus. Vieną iš dviejų doktorantūros vietų planuojama skirti civiliams, kitą - kariškiams.

Doktorantai akademijoje bus kviečiami gilintis į tarptautinio ir nacionalinio saugumo, karo ir taikos, tarptautinio bendradarbiavimo saugumo ir gynybos srityje problematiką.

Politikos mokslų doktorantūra akademijoje steigiama kaip jungtinė keturių universitetų politikos mokslų doktorantūra, akademijai bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo, Kauno technologijos ir Klaipėdos universitetais. Doktorantūros studijas prižiūri iš devynių mokslininkų sudarytas doktorantūros komitetas. Akademijai šiame komitete atstovauja prof. Gražina Miniotaitė ir prof. Gediminas Vitkus.

Pasak Karo akademijos Politikos mokslų katedros vedėjo prof. G. Vitkaus, šios studijos organizuojamos, nes plėtojantis globalizacijos procesams ir Lietuvai integruojantis į euroatlantinę saugumo bendruomenę vis labiau prireikia ne tik karybą išmanančių, bet ir su tarptautinėmis realijomis gerai susipažinusių ir Lietuvai tarptautinėse struktūrose atstovauti pasirengusių karininkų.

Iki šiol universitetines Politikos mokslų studijas Lietuvos karo akademijoje sudarė dvi pakopos: pirmoji (bakalauro) ir antroji (magistro).

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder