KU rektoriaus posto siekia keturi kandidatai

KU rektoriaus posto siekia keturi kandidatai

Dėl Klaipėdos universiteto rektoriaus posto varžysis keturi kandidatai.

Tai šio universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekanas, Tarybos ir Senato narys Antanas Bučinskas, šio universiteto Mechatronikos mokslo instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas, Klaipėdos universitetinės ligoninės Miego medicinos centras vadovas Giedrius Varoneckas, taip pat valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas Eimutis Juzeliūnas bei 20 metų kompanijoje „Mondelez International“ („Kraft Foods“ naujas pavadinimas) dirbęs Raimondas Baltrušaitis, kuris pastaruoju metu dirbo ISM konsultantu.

Klaipėdos universitetas antradienį pranešė, kad rugpjūčio 25 dieną vyks atviras universiteto Tarybos posėdis, kuriame patvirtinti kandidatai prisistatys bei pristatys savo parengtas penkerių metų Klaipėdos universiteto vizijas, veiklos gaires.

Naujo rektoriaus Klaipėdos universitetas ieško po to, kai gegužę Lietuvos Aukščiausiasis Teismas nurodė, jog šias pareigas ėjęs Vaidutis Laurėnas iš pareigų turėjo būti atleistas pernai lapkritį, įsiteisėjus apygardos teismo sprendimui, kuriuo V.Laurėno darbo sutarties pakeitimas dėl jo skyrimo (perkėlimo) į rektoriaus pareigas 2011 metais pripažintas negaliojančiu.

Pernai lapkritį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad V.Laurėno darbo sutartis turi būti nutraukta. Anksčiau tokį pat verdiktą buvo priėmęs ir Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, V.Laurėnas, eidamas Klaipėdos universiteto tarybos nario pareigas ir būdamas kandidatu į universiteto rektoriaus pareigas, nenusišalino nuo dalyvavimo tarybos posėdžiuose svarstant ir priimant sprendimus dėl rektoriaus rinkimų. Teismų nuomone, tokiu savo elgesiu jis neišvengė viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Laikinai Klaipėdos universitetui vadovauja Mindaugas Rugevičius.

Rektoriai renkami penkerių metų kadencijai. Juos renka universitetų tarybos.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder