Krepšelio principas - ir neformaliajam ugdymui

Krepšelio principas - ir neformaliajam ugdymui

Planuojama, kad ateityje krepšelio principas bus taikomas ir neformaliojo ugdymo įstaigoms. Klaipėdos rajono savivaldybė kartu su dar trimis šalies savivaldybėmis buvo atrinkta dalyvauti pasirenkamojo vaikų švietimo finansavimo modelio sukūrimo projekte.

"Kol kas dabar tik bus kuriama pati sistema, kaip krepšelių principas gali būti taikomas įvairiose dailės, muzikos ar sporto mokyklose. Beje, svarstoma, kad turėtų būti sudarytos galimybės projekte dalyvauti ir pavieniams asmenims, kurie turi pasirengę akredituotą programą - jie taip pat galėtų pretenduoti į krepšelį", - pasakojo Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

Pasak jo, planuojama, kad vienam vaikui dienai neformaliam ugdymui būtų skiriamas 100 litų krepšelis. Visgi svarstoma krepšelius diferencijuoti. Pavyzdžiui, muzikos mokyklos metinis vieno vaiko krepšelis siektų 3,5 tūkst. litų, o sporto mokykloje - 2 tūkst. litų.

Planuojama, kad pasirenkamojo švietimo krepšelis Lietuvos mastu bus pradėtas taikyti nuo 2012 mokslo metų.

Šiuo metu neformaliojo švietimo užsiėmimus lanko apie 23 proc. šalies vaikų. Planuojama, kad įvedus krepšelį įvairiose veiklose dalyvautų dukart tiek - daugiau nei 50 proc. vaikų.

Pasirenkamojo švietimo finansavimo modelio sukūrimo projektui iš viso yra skirta 7 mln. Lt.

Projektą įgyvendinančios savivaldybės išbandys finansavimą krepšelio principu. Bendradarbiaujant su Švietimo informacinių technologijų centru bus sukurta informacinė sistema, kurioje bus skelbiamos parengtos ir specialistų akredituotos neformaliojo ugdymo programos. Vaikai ar jų tėvai internete galės pasirinkti norimas programas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder