Klasės krepšelius planuoja išbandyti jau rugsėjį

Klasės krepšelius planuoja išbandyti jau rugsėjį

Lėšų švietimui skyrimo principas, vadinamasis mokinio krepšelis, bus keičiamas klasės krepšeliu, paaiškėjo po ketvirtadienį Vyriausybėje vykusio Premjero Algirdo Butkevičiaus, švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio ir švietimo profesinių sąjungų atstovų susitikimo.

Derybose Vyriausybė nutarė atsižvelgti į vieną pagrindinių mokytojų profesinių sąjungų prašymų, todėl klasės krepšelio principas gali būti išbandytas jau kitais mokslo metais.

"Mūsų šiandien pasiektas sutarimas yra toks: vėliausiai iki gegužės 1-osios mes pateikiame klasės krepšelio skaičiavimo metodiką ir, jeigu visoms suinteresuotoms pusėms jis yra tinkamas, galbūt mes paleisime kokias keturias savivaldybes eksperimento tvarka ir nuo rugsėjo 1 d.", - po susitikimo žiniasklaidai sakė D. Pavalkis.

Klasės krepšelis aiškiau parodys, kaip išsidėsto klasių komplektai, taip pat bus išvengta atvejų, kai, keliems vaikams pasitraukus iš mokyklos, pasikeičia jos finansavimo lygis - tai suteiks stabilumo mokytojams, sako švietimo ir mokslo ministras.

Kaimo ir miesto mokykloms linkstama nustatyti skirtingą vaikų klasėse skaičių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder