Klaipėdos "Varpo" gimnazijos bendruomenė prašo palaikyti jos kilnų projektą

Klaipėdos "Varpo" gimnazijos bendruomenė prašo palaikyti jos kilnų projektą

Klaipėdos  „Varpo“ gimnazijos bendruomenė prašo padėti puoselėti jos mokinių gerumo idėją ir balsuoti paramos programoje už gražų jų projektą  „Gerumo spalvos ir atspalviai“.

Klaipėdos „Varpo gimnazija“ skatina mokinius pasirinkti savanorystę kaip laisvalaikio formą, organizuoti turiningą laisvalaikį bendradarbiaujant su kitomis organizacijomis ir jose savanoriauti. Todėl savanoriai mokiniai kartu su pagalbos mokiniui specialistėmis (socialine pedagoge ir psichologe) bei etikos mokytoja susibūrė dailės, meno ir šviesos terapijos užsiėmimams, kuriuos organizavo ne tik mokyklos mokiniams, bet ir kitoms organizacijoms, kurios dirba su specialiųjų poreikių ir rizikos grupės vaikais.

Pastebėta, kad tokių užsiėmimų metu kuriamas bendrystės jausmas, mezgami šilti tarpusavio santykiai, skatinamas besąlygiškas gerumas ir noras padėti kitam. Mūsų mokiniai labai džiaugėsi galėdami savo gerumu dalintis su kitais, taip prisidėdami prie visuomenės gerbūvio kūrimo. Tad norima plėsti šią mokinių gerumo idėją, ją puoselėti ir į bendras savanoriškas veiklas įtraukti kuo daugiau žmonių, kad savitarpio pagalba, supratimas ir draugystė skintųsi kelią pirmyn, puoselėdama savanorystę kaip tobuliausią žmogaus būseną.

Tačiau tam labai reikalinga mokykloje įrengta atskira patalpa ir kitos papildomos priemonės, kad būtų galima tęsti užsiėmimus. Minėtoje erdvėje vyktų ne tik terapiniai užsiėmimai, joje būtų galima organizuoti vaikų, jaunimo, kitų asmenų susitikimus, rengti diskusijas, filmų popietes, teminius renginius, šaškių turnyrus ir pan., organizuoti turiningą laisvalaikį bendradarbiaujant mūsų mokiniams su kitomis organizacijomis, dalintis patirtimi ir padėti vieni kitiems.

 

Tokių bendrų veiklų metu mokiniai taip pat daugiau sužinotų apie įvairias organizacijas, jų veiklą, kas ir paskatintų juos įsitraukti į savanorystę. Meninės terapijos užsiėmimus organizuos ir ves savanoriai mokyklos specialistai ir mokytojai, taip pat bus kviečiami ir kiti kompetetingi specialistai, kurie savanoriškai galėtų prisidėti prie projekto veiklos, šviesti savanorystės klausimais mokinius ir visą mokyklos bendruomenę.

Bendri meninių veiklų užsiėmimai bus viena iš savanorystės veiklų, siekiant sukurti dailės, meno ir šviesos terapiją prieinamą labiausiai pažeidžiamoms grupėms: tėvų globos netekusiems vaikams, seneliams, specialiųjų poreikių vaikams iš mūsų ir kitų mokymosi įstaigų.

Savanorystė yra nuostabi patirtis, veikla, skatinanti būti geresniais, tai savęs ieškojimų ir atradimų metas, kuomet žmogus pažįsta save per įvairias veiklas ir bendravimą su kitais. Į savanorystę reikia stengtis įtraukti kuo jaunesnius žmones, kad jie užaugtų pilietiški, atsakomybės jausmą turinčiais žmonėmis, neabejingi savo tautos socialinėms problemoms. Savanoriška veikla skatina asmenį tobulėti, jaučiama visuomeninė nauda, vystosi bendrieji gebėjimai, atsakomybės jausmas. Savanoriaudami mokiniai ne tik mokosi patys, bet ir padeda kitiems įgyti būtiniausių gyvenimo ir socialinių įgūdžių, dalinasi patirtimi ugdydami brandžią asmenybę savyje. Tikėtina, kad mokinių įsitraukimas į savanorystę, sumažins patyčias mokykloje ir už jos ribų, praplės popamokinės veiklos ribas bei turės geros įtakos visai prevencinei veiklai.

"Be jūsų balsų šis projektas nelaimės, o norai tokie gražūs. Spauskite ant nuorodos ir balsuokite. Balsuoti galima per "Facebook", "Twitter" ir telefonu - visi balsavimo būdai yra nemokami. Balsavimas vyksta visą rugpjūčio mėnesį. Be galo ačiū visiems, kurie randate kelias sekundes kilniam projektui paremti", - rašo gimnazijos socialinė pedagogė Silvija Jonušaitytė.

Balsavimas vyksta dresu https://geridarbai.lt/lt/projektas/gerumo-spalvos-ir-atspalviai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder