Klaipėdos universitete vyko "Protų kovų" čempionatas

Klaipėdos universitete vyko "Protų kovų" čempionatas

Kovo 16-ąją Klaipėdos Universitete vyko pirmą kartą organizuojamas čempionatas, kurio metu dalyviai ne tik atsakinėjo į „Protų kovų“ klausimus, bet ir sprendė kryžiažodžius. Šis čempionatas – daugiau nei mėnesį veikiančio Galvosūkių mėgėjų klubo „Azartas“ debiutas. Mat visi klausimai, į kuriuos atsakinėjo čempionato dalyviai, buvo paruošti šio klubo narių, išskyrus kryžiažodžius, kuriuos parengė „oho“ kryžiažodžių žurnalų redakcija.

Dalyvauti čempionate išankstinės registracijos metu norą pareiškė 8 Klaipėdos Universiteto studentai ir dviejų uostamiesčio gimnazijų ir licėjaus komandos. Visgi atvyko 5 Universiteto studentai ir „Varpo“ bei „Žemynos“ gimnazijų komandos. Taigi čempionate dalyvavo keturios komandos po tris narius, tiesa, studentai registravosi individualiai, ir į komandas buvo sugrupuoti burtų keliu.

Čempionato pradžioje sveikinimo žodį tardamas Klaipėdos Universiteto Studentų reikalų skyriaus vedėjas Darius Rekis pasidžiaugė studentų iniciatyvomis burtis į klubus ir organizacijas, bei organizuoti studentų laisvalaikį praturtinančius čempionatus.

Čempionato pirmojoje dalyje komandos kovojo tarpusavyje „Protų kovų“ etape. Etapą sudarė 4 turai po dešimt mišrių klausimų su keturiais atsakymais. Komanda, pasitarimui turėdama 30 sekundžių, į atsakymų lapelį turėjo parašyti, jų manymu, teisingą atsakymą žyminčią raidę. Teisingas atsakymas buvo vertas 1 balo. Kiekvieno turo pabaigoje buvo pateiktas „Bonus klausimas“, vertas 2 balų, ir į šį klausimą buvo galima atsakinėti 1 minutę. Tiesa, į pastarąjį klausimą atsakinėti buvo galima tik vieną kartą iš keturių. Dvi iš komandų nepateikė nė vieno atsakymo į „Bonus klausimą“. Pasibaigus pagrindiniams klausimams, dalyvių laukė finalinė užduotis, verta 5 balų. Šioje užduotyje atsakymą reikėjo išmąstyti, jokių žinių nereikėjo. Užduotį komandos traukė burtų keliu, jie turėjo atsakymą parašyti per 2 minutes, o anksčiau laiko grąžinę lapelį vertintojams, pelnė papildomus taškus, nepaisant to, ar atsakymas į klausimą buvo teisingas.

Maksimali pirmojo etapo taškų suma buvo 50. Daugiausiai taškų surinko ir etapo nugalėtojais, surinkę 34 taškus, tapo Universiteto studentai – Jūrų technikos fakulteto antrakursis Marius Glovackas ir Menų fakulteto ketvirto kurso studentė Monika Treikauskaitė. Neblogai sekėsi ir „Varpo“ gimnazijos komandai – moksleiviams Alisai Maksimovai ir Donatui Zubavičiui bei mokytojui Gintui Andrijauskui, - komanda surinko 28 taškus. Vos dviem taškais nuo jų atsiliko ir trečiojoje vietoje liko Universiteto studentų – Irinos Sitnikovos, Dovydo Ramašausko ir Juliaus Jako komanda.

Čempionato antrojoje dalyje – Kryžiažodžių sprendime – per 45 minutes komandai reikėjo išspręsti 15 skirtingais balais įvertintų kryžiažodžių, po 5 kiekvienam komandos nariui. Šio etapo maksimali vieno komandos nario surinktų taškų suma buvo 15 balų, tuo tarpu visos komandos – 45. Surinkti balai sumavosi prie „Protų kovose“ surinkto taškų skaičiaus. Spręsti kryžiažodžius komandoms sekėsi gan sunkiai. Pirmajame etape geriausią rezultatą pasiekusiems M. Glovackui ir M. Treikauskaitei pavyko surinkti daugiausia taškų ir šioje rungtyje, bet jie taškų pelnė tik tai devynis. Vos vienu balu mažiau surinko „Varpo“ gimnazijos komanda, perpus mažiau – I. Sitnikovos, D. Ramašausko ir J. Jako komanda. Tuo tarpu „Žemynos“ gimnazijos komandai šioje rungtyje nepavyko pelnyti nė vieno balo.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, jog, surinkę 43 taškus, absoliučiais lyderiais tapo KU studentų – Monikos Treikauskaitės ir Mariaus Glovacko komanda. Jie čempionatą užbaigė su 43 balais. Nugalėtojai buvo apdovanoti klubo „Azartas“ įsteigtomis taurėmis ir kitais prizais. Ši komanda taip pat dovanomis buvo apdovanota kaip pirmą vietą užėmusi „Protų kovose“. Kryžiažodžių sprendimo etapo prizus laimėjo „Varpo“ gimnazijos komanda.

Visiems dalyviams įteiktos atminimo dovanėlės ir mokslinės tematikos žurnalo „Ar žinai, kad...?“ elektroninės versijos 3 numerių prenumerata.

Čempionato pabaigoje organizatoriai padėkojo rėmėjams – Klaipėdos Universitetui, „oho“ kryžiažodžių žurnalų redakcijai, dienraščiui „Vakarų ekspresas“ ir sporto klubui „Pas Aretą“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder