Klaipėdos universitete - du nauji garbės daktarai

Klaipėdos universitete - du nauji garbės daktarai

Pirmadienį Klaipėdos universitetas pasipildė dviem naujais garbės daktarais. Šis titulas suteiktas Lenkijos visuomenės veikėjui, žurnalistui, eseistui ir politikos publicistui, įtakingo "Gazeta Wyborcza" laikraščio redaktoriui Adamui Michnikui bei publicistui, eseistui, poetui, vertėjui, Jeilio universiteto profesoriui dr. Tomui Venclovai.

Garbės daktaro regalijos vienam aktyviausių Lenkijos "Solidarumo", nuo kurio prasidėjo komunizmo žlugimas Rytų Europoje, veikėjų A. Michnikui įteiktos už nuopelnus demokratijos plėtrai, pozityvaus dialogo tarp lenkų ir lietuvių tautų palaikymą.

"Man didelė garbė priimti Klaipėdos universiteto garbės daktaro regalijas. Dar didesnė garbė ir laimė priimti jas kartu su Tomu Venclova, - sakė A. Michnikas. Keista - Lenkijos publicistas ir kalėjimuose daug metų praleidęs kriminalas šiandien gauna tokį titulą. Tai kaip blogas amerikietiškas filmas su laiminga pabaiga. Nežinau, ar esu šio titulo nusipelnęs, tačiau padarysiu viską, kad būčiau jo vertas."

T. Venclova Klaipėdos universiteto garbės daktaru inauguruotas už plačią ir gilią pilietinę, akademinę ir kūrybinę veiklą, nuopelnus Lietuvos kultūrai ir literatūrai bei kultūrinio dialogo sklaidą.

"Esu laimingas, kad gimiau šiame mieste, nors čia teko pagyventi tik labai trumpai. Labai džiaugiuosi, kad Klaipėdoje yra puikus, augantis, stiprus universitetas. Nesijaučiu esąs vertas būti apdovanotas, tačiau džiaugiuosi, kad titulą gaunu kartu su Adamu Michniku, su kuriuo mus sieja 40 metų draugystės ir bendradarbiavimo", - sakė T. Venclova.

Jis sakėsi labiausiai norintis būti prisimintas kaip poetas, todėl savo padėkos kalbą pabaigė dviem eilėraščiais - apie Klaipėdą prieš penkerius metus parašytu kūriniu "Priešistorė" bei niekur viešai dar neskaitytu eilėraščiu "Ciklonas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder