Klaipėdos senjorai šturmuos mokslo aukštumas

Klaipėdos senjorai šturmuos mokslo aukštumas

Penktadienį, Pasaulinę pagyvenusių žmonių dieną, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas surengė šventę uostamiesčio senjorams - paskelbė kurianti Trečiojo amžiaus universitetą, kuriame galės studijuoti pagyvenę žmonės.

Į KU Senato salę sugužėjo daugiau nei pusšimtis senjorų, susižavėjusių galimybe plėsti savo žinias sveikatos srityje.

Bendradarbiavimo sutartį pasirašė KU Sveikatos mokslų fakulteto dekanas Artūras Razbadauskas ir viešosios įstaigos "Trečiasis amžius" direktorė Irena Linkauskienė.

"Trečiasis amžius", subūręs apie 170 pagyvenusių asmenų, neįgaliųjų ir jų globėjų, aktyviai dalyvavo sudarant studijų programą.

"Šiandien mums - didžiulė šventė. Įstaigos viduje jau turėjome sveikatos, krašto pažinimo kursus, o dabar turėsime fakultetą", - džiaugsmo ašarų neslėpė "Trečiojo amžiaus", gyvuojančio jau aštuonerius metus, direktorė I. Linkauskienė.

"Sveikata - sritis, kuri senjorams visada aktuali ir įdomi. Subūrėme akademikų, sveikatos mokslų absolventų komandą, kuri vakarais mielai ves paskaitas. Jos orientuotos į sveikatos aktualijas, sveiką gyvenimo būdą. Senjorai sužinos daugiau apie neįprastas gydymo formas, pavyzdžiui, poezijos, muzikos ar delfinų terapiją, imuniteto stiprinimą, bus dalijamasi patirtimi, kaip senstant išlikti sveikam" , - sakė A. Razbadauskas.

KU atstovai pasidžiaugė, jog pavyzdys, kad amžius nėra kliūtis mokytis, jau yra - aštuoniasdešimtmetis palangiškis Juozas Norkus šiemet baigė evangeliškosios teologijos studijas. Jis mokslus krimto kartu su jaunimu.

Numatyta, kad paskaitos vyks po dvi valandas kas dvi savaites vakarais. O po dvejų metų išklausiusieji paskaitų ciklą gaus tai liudijančius diplomus. Nei stojamųjų, nei baigiamųjų egzaminų nebus.

Norintieji studijuoti Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos fakultete turėtų kreiptis į KU Sveikatos mokslų fakultetą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder