Klaipėdos mokyklų vertinimas: visa galva aukščiau

Klaipėdos mokyklų vertinimas: visa galva aukščiau

Penktadienį spaudos konferencijoje buvo pristatyti Lietuvos mokyklų veiklos sričių vertinimo rezultatai. Klaipėdoje buvo tirta 14 ugdymo įstaigų. Paaiškėjo, kad uostamiesčio mokyklos savo rezultatais lenkia daugelį kitų Lietuvos savivaldybių.

2011-2013 metais vykdytas mokyklų vertinimas, kurį atliko Švietimo ir mokslo ministerijos ekspertai. Visos ugdymo įstaigos buvo vertintos pagal 5 veiklos sritis: mokyklos kultūrą, ugdymo ir mokymosi procesą, pasiekimus, pagalbą mokiniui ir strateginį ugdymo įstaigų valdymą. Šioms sritims įvertinti buvo atsižvelgiama net į 44 rodiklius.

Klaipėdos mokyklos Lietuvos vidurkį viršija pagal pasirenkamųjų programų skaičių, mokyklos kaip organizacijos pažangos siekį, psichologinę pagalbą, mokymosi pasiekimus bei ugdymo plano įgyvendinimą ir jo poveikį. Tiesa, yra ir sričių, kuriose klaipėdiečiai nusileidžia kitoms savivaldybėms: tradicijų ir ritualų puoselėjimas, mokymo ir gyvenimo ryšys, mokyklos vaidmuo vietos bendruomenėje.

Klaipėdos mero V. Grubliausko manymu, bendruomeniškumo trūkumą galima paaiškinti tuo, kad mažesniuose miesteliuose tai yra natūraliai susiklostę.

Šį vertinimą atlikę Švietimo ir mokslo ministerijos ekspertai išskyrė ir savivaldybių mokyklų stipriąsias puses. Klaipėdoje tai mokinių pasiekimai, bendroji rūpinimosi mokiniais politika, personalo komplektavimas, lėšų vadyba, lyderystė mokykloje, mokytojo ir mokinio dialogas.

"Ypatingai džiugu, kad iš visų Lietuvos savivaldybių pagal strateginį valdymą, pagalbą mokiniui, pasiekimus, ugdymo ir mokymosi bei mokyklų kultūrą esame gerokai aukščiau už kitas savivaldybes. Tai liudija, kad Klaipėdos švietimo sistema, su didesnėm ar mažesnėm išlygom, yra pakankamai teisingame kelyje, nors neišvengiamai tobulinti tikrai yra ką", - teigė V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder