"Klaipėdos mokyklų protų kovose" moksleiviai rungėsi taškas į tašką

"Klaipėdos mokyklų protų kovose" moksleiviai rungėsi taškas į tašką

Ar jūs žinote, į kurias pasaulio šalis nerekomenduojama atsukti inkilo landos? O kokia buvo pagrindinė akmens amžiaus žaliava?.. Į šiuos ir dar sudėtingesnius klausimus balandžio 23 dienos popietę atsakymų ieškojo Klaipėdos miesto moksleiviai.

Šį kartą paprotauti susirinko dešimt Klaipėdos miesto mokyklų. Šiais metais vyko net keturi „Klaipėdos mokyklų protų kovų 2014“ turai – tarpiniai sausio, vasario, kovo mėnesiais ir finalinis, kurio metu ir buvo paskelbtas laimėtojas. Turai buvo suskirstyti į etapus, kiekvieną jų sudarė dešimt klausimų. Finalinio žaidimo pirmajame etape daugiausiai taškų surinko „Žemynos“ ir Hermano Zudermano gimnazijos, antrajame vėl pirmavo „Žemynos“, o trečiajame – „Ąžuolyno“, Baltijos ir Vytauto Didžiojo gimnazijos.

Susumavus finalinio žaidimo ir ankstesnių turų rezultatus, protų kovas jau trečią kartą laimėjo „Žemynos“ gimnazija! Antrą vietą iškovojo „Ąžuolyno“, o trečią − Vytauto Didžiojo gimnazija. Šios komandos rungėsi taškas į tašką.

„Klaipėdos mokyklų protų kovos 2014“ – jau penktus metus iš eilės rengiamas ir tradiciniu tapęs renginys Klaipėdos universitete. 2010 metais „Klaipėdos mokyklų protų kovose“ rungėsi aštuonios, 2011, 2012 ir 2013 metais – po vienuolika komandų. Žaidimo metu moksleiviai aktyviai diskutuoja, spėlioja galimus atsakymus, o klausimus jiems teikia Universiteto fakultetų dekanai, profesoriai, lektoriai ir studentai. Klausimai pateikiami pasitelkiant vaizdines ir garsines medžiagas.

Intelektualų žaidimą „Klaipėdos mokyklų protų kovos“ remia „Apollo“ boulingas, dienraštis „Vakarų ekspresas“, prekybos ir pramogų sostinė „Akropolis“, dienraštis „Klaipėda“, bankas „Swedbank“, Klaipėdos koncertų salė, spaustuvė UAB „Baltic Printing House“, Klaipėdos universitetas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder