Klaipėdos mokyklose - daug mažiau vaikų

Klaipėdos mokyklose - daug mažiau vaikų

Šiemet Klaipėdoje susirinks net 1,8 tūkst. mažiau mokinių nei praėjusiais metais, sako Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojai.

Prognozuojama, kad šiemet į uostamiesčio mokyklas susirinks 17,4 tūkst. moksleivių. Praėjusiais metais jų buvo gerokai daugiau - per 19,2 tūkst.

"Iš pradžių manėme, kad šiemet į mokyklas susirinks tūkstančiu mažiau moksleivių, bet, matome, rezultatai kur kas liūdnesni. Akivaizdžiai mažėja ir pirmokų. Šiemet jų laukiama per 1,6 tūkst, o pernai buvo per 1,7 tūkst.", - pasakojo Švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė.

Visiškai kitokia situacija darželiuose. Planuojama, kad rugsėjo 1-ai dienai napvyks patenkinti net 137 prašymų leisti iki 3 metų vaiką į lopšelį-darželį.

"Dabar jaučiame darželių poreikio bumą, nes, žinia, prieš keletą metų buvo puikios sąlygos gimdyti vaikus", - pastebėjo V. Kazakauskienė.

Nepaisant palengvėjusių Higienos normų reikalavimų, uostamiestyje iki šiol neįsteigtas nė vienas privatus darželis.

Pasak V. Kazakauskienės, šiemet kaip ir pernai uostamiestyje veiks 43 ikimokyklinio ugdymo įstaigos, o bendrojo ugdymo įstaigų turėsime viena mažiau - tik 44. Taip atsitiko, nes buvo nuspręsta reorganizuoti "Pamario" vidurinę mokyklą.

Be kita ko pastebėta, kad šiems mokslo metams Klaipėdoje trūksta trijų mokytojų: choreografo, tikybos bei technologijų mokytojų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder