Klaipėdos licėjus triumfuoja - olimpiadoje aplenkė net Vilniaus licėjų

Klaipėdos licėjus triumfuoja - olimpiadoje aplenkė net Vilniaus licėjų

Klaipėdos licėjus, kuris specializuojasi gabių mokinių mokyme, jau pateisino savo vardą - praėjusį šeštadienį vykusiame Lietuvos gamtos mokslų olimpiados finaliniame ture tarp trijų laimėtojų net du šios mokyklos devintokai- Dovydas Drakšas ir Jonas Viršilas, kurie atstovaus Lietuvai pasaulinėje jaunimo gamtos mokslų olimpiadoje Irane.

Ko gero, labiausiai Klaipėdos licėjaus auklėtinius turėtų džiuginti tai, kad jie aplenkė aukštais rezultatais garsėjantį Vilniaus licėjų ir gerokai atsiplėšė nuo uostamiesčio konkurentų "Ąžuolyno" gimnazistų. Pirmame respublikiniame olimpiados ture, vertinant dalyvavusių mokyklų mokinių komandas, Klaipėdos licėjus užėmė II vietą, aplenkęs Vilniaus licėjų (III vieta) ir "Ąžuolyno" gimnaziją ( VII vieta).

"Olimpiados labai vilioja. Neslėpsiu - vilioja ir prizai. Juk dabar vien galimybė 10 dienų viešėti Irane - pats puikiausias prizas", - pergale džiaugėsi Jonas Viršilas.

Jam antrino ir Dovydas Drakšas. Devintokas pripažino, kad tikslieji mokslai - jo arkliukas, tad jis ir savo ateitį sieja su jais.

"Norėčiau studijuoti Kembridže ir vėliau dirbti mokslinį darbą. Ar turiu laiko pažaisti? Kad ne. Mano laisvalaikis - studijos", - atviravo D. Drakšas.

Abu laimėtojai Klaipėdos licėjuje mokosi nuo 5 klasės. Moksleivius olimpiadai kartu su fizikos mokytoju metodininku M. Žadvydu ir biologijos mokytoju metodininku A. Kontautu ruošusi chemijos mokytoja ekspertė Rima Grabauskienė tikino, kad didelių pastangų ruošiantis olimpiadai neteko įdėti.

"Mokau vaikus ir tiek. Tačiau tenka pripažinti, kad ir mane pačią kartais nustebina mokinių galimybės. Atrodo, kad yra ribos, bet vis atsiranda mokinių, kurie įrodo, kad jokių ribų nėra. Tai, kad mūsų moksleiviai konkuravo su vyresniųjų klasių mokiniais ir vistiek laimėjo - daug ką pasako", - šypsojosi R. Grabauskienė.

Be abejo, Klaipėdoje yra daug gabių mokinių, tačiau jei jie neturi gerų mokytojų, laikui bėgant jie tampa vidutinybėmis.

"Žinoma, labai svarbu, koks pedagogas moko gabius vaikus. Mūsų pedagogai sugeba mokinius taip uždegti ir motyvuoti, kad jie mielai į licėjuje vykstančius Gabių vaikų ugdymo centro užsiėmimus ateina net šeštadieniais", - kolektyvu džiaugėsi įstaigos vadovė dr. doc Regina Kontautienė.

Žinia, ši mokykla gali pasiūlyti ne tik pagilintas programas, bet ir papildomus užsiėmimus. Be to, čia dirba aukščiausios profesinės klasės pedagogai ekspertai, moko Klaipėdos universiteto dėstytojai, daktarai, docentai, turintys ir pedagoginio darbo mokykloje praktiką.

Licėjus su universitetu bendradarbiauja labai glaudžiai. Šiemet licėjaus gimnazistai vieną dieną per savaitę turi galimybę mokytis akademinėje aplinkoje - Klaipėdos universiteto Gamtos ir matematikos mokslų fakultete. Gimnazistai itin džiaugiasi, turėdami galimybę pasinaudoti Klaipėdos universiteto mokymo baze ir specializuotais kabinetais ir, žinoma, pajusti akademinę dvasią, kuri motyvuoja.

Taip pat licėjaus auklėtiniai konsultuojasi su universiteto dėstytojais, dalyvaudami mokslinėje tiriamojoje veikloje.

Dar vienas licėjaus pranašumas yra tas, kad ugdytiniai patys gali pasirinkti juos labiausiai dominančią sritį ir anksčiau nei gimnazijos pakopoje jau gali rinktis pagilintas įvairių dalykų programas.Pagal pagilintą programą mokiniai mokosi mažose grupelėse, kurias sudaro 2-6 mokiniai.

Be kita ko, R. Kontautienė priminė, kad mokymo procesas Klaipėdos licėjuje organizuojamas taip, kad kiekvienas mokinys galėtų mokytis pagal savo galimybes ir tempą.

"Turime nuostatą - mokyti "minkštai", išmokant maksimaliai. Todėl nuo pat pirmos klasės mokymas individualizuojamas ir diferencijuojamas. Esame sukūrę savitą sistemą, kurią tobuliname jau penkiolika metų. Ir šis džiugus mūsų auklėtinių laimėjimas tik patvirtina, kad judame teisinga linkme", - pasidžiaugė R. Kontautienė.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder