Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijai – 20!

Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijai – 20!

Gyvenimo jau neįsivaizduojame be mažesnių ir didesnių švenčių: švenčiame šeimoje, giminės ar draugų rate. Nieko nebestebina ir kolektyvų, įmonių, įstaigų jubiliejai ... 

Gražų 20-ąjį gimtadienį visą praėjusią savaitę pažymėjo ir Hermano Zudermano gimnazija, mieste dažnai vadinama tiesiog vokiečių mokykla.

O jaunatviškas gimtadienis iš tiesų ir nuskambėjo jaunatviškai. Jau pirmadienį naujais vardais pavadinti ėmė „busti“ gimnazijos pirmojo aukšto koridoriai, po penktosios pamokos šokių mokytojos iniciatyva buvo organizuotas didžiulis ir smagus „flashmobas“, o vakare pradinių bei 5-8 klasių mokiniai, jų tėvai ir mokytojai rinkosi į be galo linksmą ir azartišką sporto šventę.

Antradienį po pirmosios pamokos antrojo aukšto salėje buvo iškilmingai atidengta gimnazijos 20-mečio fotonuotrauka, „atgijo‘ antrojo aukšto koridoriai, kurie tapo „Sutemų skersgatviais“, „Knygų alėjomis“ ir pan. Per ilgąją pertrauką visi neabejingi teatriniam menui rinkosi į „Improvizacijų šou“, o vakarą vainikavo jau tradicine tapusi tėvų ir mokytojų vakaronė.

Vokiškų dainų skambesiu ir „atbundančiais“ trečiojo aukšto koridoriais atsivėrė trečiadienio renginiai. Dainos skambėjo visą dieną, nes nebijantys išbandyti savo vokalinių sugebėjimų drąsiai ėmė į rankas mikrofonus ir jėgas bandė karaokė mini festivalyje.

Ketvirtadienis gimnazijoje prasidėjo susikaupimu – į šv. Mišias šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčioje rinkosi visi norintys mokiniai, mokytojai, tėvai. Per ilgąją pertrauką buvo organizuota akcija ‚Apjuoskime gimnaziją“, o 15 val. Aktų salėje vyko iškilmingas koncertas gimnazijos bendruomenei ir svečiams.

Jubiliejinė savaitė baigėsi linksmai – „mokytojavo“ ir gimnazijai „vadovavo“ vyresniųjų klasių gimnazistai. Tad Savivaldos diena paliko smagių įspūdžių ir mokiniams, ir mokytojams. O naujų jėgų dirbti bei pasisemti jaunatviškos energijos gimnazijos mokytojai ir kiti darbuotojai po piet vyko į Vilnių – į „Keistuolių teatro“ spektaklį „Škac, mirtie, visados škac“.

 

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder