Klaipėdoje numatoma mokyklų rokiruotė

Klaipėdoje numatoma mokyklų rokiruotė

Tęsiamas švietimo įstaigų tinklo optimizavimas gali paliesti dar keletą uostamiesčio mokyklų. Kardinaliausi pokyčiai numatomi Ievos Simonaitytės mokyklos bendruomenei, nes jiems bus siūloma išsikelti į kitas patalpas.

"Šiuo sprendimo projektu siūloma perkelti I. Simonaitytės pagrindinę mokyklą iš Sulupės gatvės į "Pamario" vidurinės mokyklos patalpas Naikupės gatvėje. O į atsilaisvinusį I. Simonaitytės mokyklos pastatą būtų perkeliama Vydūno vidurinė mokykla, įsikūrusi Daržų gatvėje", - paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Pasak jos, tokia rokiruotė neišvengiama dėl mažėjančio mokinių skaičiaus mokyklose. Be to, esą Vydūno vidurinės mokyklos patalpos yra avarinės būklės, todėl nedelsiant reikia spręsti, kur iškelti šią mokyklą.

"Žinoma, I. Simonaitytės mokyklos bendruomenei galbūt ir skausmingas šis žingsnis, nes nėra lengva išsikraustyti iš patalpų, kurias puoselėjai tiek metų. Tačiau reikia suvokti, kad tai ne nuosavas namas ar butas. Juolab kad šiuo sprendimu nesiekiama iš viso likviduoti ar uždaryti mokyklos - pasikeis tik patalpos", - komentavo L. Prižgintienė.

Jos teigimu, I. Simonaitytės mokyklą perkėlus į "Pamario" vidurinės mokyklos patalpas, pastarosios bendruomenė nebūtų iškeldinta, tačiau taptų A. Rubliovo mokyklos skyriumi. O vakarinės-pamaininės klasės būtų nukreipiamos į kitas mokyklas ir gimnazijas.

Be kita ko, atsižvelgus į mokyklos bendruomenių apsisprendimą siekti progimnazijos statuso, siūloma nebekomplektuoti 9-ųjų klasių "Smeltės" bei "Versmės" pagrindinėse mokyklose, nes jose norima nustatyti 1-8 klasių struktūrą.

Įvertinus pradinių klasių mokinių skaičiaus mažėjimą ir tuščių mokymosi vietų skaičiaus didėjimą bei atsižvelgus į įstaigos tarybos prašymą, siūloma nebeformuoti 1-osios klasės "Inkarėlio" mokykloje-darželyje ir "Versmės" specialiojoje mokykloje-darželyje, palaipsniui įstaigoms sudarant galimybę plėsti ikimokyklinio ugdymo programų įgyvendinimą.

"Mokyklos-darželiai buvo steigiamos tuomet, kai trūkdavo vietų pirmose klasėse. Kadangi dabar kasmet sumažėja po tūkstantį mokinių, nebeliko tokių įstaigų poreikio, tad bus atstatyta logiška tvarka: darželiai ugdys mažuosius, o mokyklos mokys", - sakė L. Prižgintienė.

Anot jos, šio savivaldybės Tarybos sprendimo projekto tikslas - tęsti švietimo įstaigų tinklo optimizavimo įgyvendinimą siekiant optimalaus mokyklų užpildymo, programų išgryninimo bei tikslingo ugdymui skirtų lėšų naudojimo. Tiesa, šiam projektui dar turi pritarti miesto politikai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder