Klaipėdoje beliko viena vidurinė mokykla

Klaipėdoje beliko viena vidurinė mokykla

Šie mokslo metai šiek tiek nepatogumų pateiks dviejų uostamiesčio švietimo įstaigų moksleiviams - "Varpo" gimnazistai mokslo metų pradžioje mokysis dar remontuojamoje mokykloje, o "Sendvario" pagrindinės mokyklos moksleiviai visus mokslo metus turės glaustis kitur.

"Nieko nepadarysi, kuomet vyksta esminės rekonstrukcijos, darbai užtrunka ilgai. Pagal sutartį planuojama, kad "Sendvario" mokykloje darbai tęsis 15 mėnesių, tad akivaizdu, kad šios mokyklos moksleiviai negali mokytis dulkėse. Tačiau turime nemažai tokios patirties, kai vienos mokyklos moksleiviai laikinai prisiglaudžia kitose mokyklose. Šie nepatogumai greitai pasimiršta", - sakė Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

"Sendvario" mokykloje mokosi 380 moksleivių.

Kapitaliniai remonto darbai tebevykdomis ir "Varpo" gimnazijoje. Esą dar 12 kabinetų šioje įstaigoje yra be elektros.

"Tačiau šios gimnazijos vadovybė patikino, kad jie sugebės organizuoti mokymosi procesą ir be šių kabinetų, tad "Varpo" gimnazistams niekur keltis neprireiks", - pastebėjo Švietimo skyriaus vedėja.

Tam, kad būtų pagerinta švietimo įstaigų būklė šiemet iš savivaldybės biudžeto buvo skirta 951 tūkst. litų. Didžioji dalis pinigų buvo skirta tam, kad būtų pakeisti darželių langai. 

"Kai kuriuose darželiuose langai bus keičiami rugsėjo-spalio mėnesiais, tad gali būti, kad tuo metu, kai langus keis toje pastato dalyje, kur gaminamas maistas, vaikučiai kuriam laikui turės lankyti kitą darželį. Tačiau tai labai laikini nepatogumai, paprastai užtrunkantis tik savaitę, ar net mažiau", - pasakojo L. Prižgintienė.

Švietimo įstaigos investavo ir savo lėšų - 486 tūkst. litų išleista remontams, 384 tūkst. litų - inventoriui pagerinti.

Šiemet Klaipėdoje veiks 102 švietimo ir ugdymo įstaigos. Padaugėjo gimnazijų ir progimnazijų, beliko viena vidurinė mokykla.

Prognozuojamas mokinių skaičius - 18,4 tūkst. arba 600 mokinių mažiau nei pernai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder