Klaipėdoje - Lietuvos studentų susibūrimas

Klaipėdoje - Lietuvos studentų susibūrimas

Priešpaskutinį vasaros savaitgalį į Klaipėdą sugužėjo Lietuvos studentija. Artėjant naujiems mokslo metams nuspręsta susirinkti ir aptarti rūpimus klausimus. Rugpjūčio 23 dieną Klaipėdos universiteto Auloje vyko Lietuvos studentų sąjungos Asamblėjos konferencija „Tiltas į kokybę“.

Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas įvardijo pagrindinį konferencijos „Tiltas į kokybę“ tikslą: kalbėti apie grįžtamąjį ryšį, kaip vieną iš studijų kokybės aukštosiose mokyklose gerinimo elementų.

Šių metų Asamblėja sudaryta iš trijų dalių. Pirmoji dalis – plenarinė sesija su apskirtojo stalo diskusija. Jos metu kalbėta apie grįžtamąjį ryšį, aukštojo mokslo kokybės užtikrinimą aukštosiose mokyklose arba tarp aukštosios mokyklos ir valstybės. Antroji dalis – seminarai:  studentai kūrė „įrankius“, kuriais siekta sukurti ir įgyvendinti grįžtamąjį ryšį. O trečioji dalis skirta studentams, kurie dalyvauja aukštųjų mokyklų vertinime visoje Europoje. Jiems buvo vedami ESU „Quest“ mokymai.

Konferencijoje - ne tik Lietuvos studentija

Konferencijoje dalyvavo Švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus, sveikinimo kalboje pabrėžęs, kad patys studentai lemia aukštojo mokslo kokybę. Pasak viceministro, labai svarbus yra studentų darbas, jų pasiruošimas studijoms ir reiklumas.

Sveikinimo žodžių negailėjo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Studentų susibūrimu džiaugėsi ir Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Petras Baršauskas, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidiumo narys Viktoras Senčila, laikinoji Studijų kokybės vertinimo centro direktorė Nora Skaburskienė.

Įvadinė dalis – žaidimas

Prieš studentams išsiskirstant į darbus grupėse, Lietuvos studentų sąjungos Alumni Mindaugas Grajauskas surengė įžanginį žaidimą „Žodžių žaismas“. Supažindino studentus su sąvokomis „tiltas“ ir „kokybė“, drauge bandė išsiaiškinti, kas tai yra, ar įmanomas toks tiltas.

Baigdamas žaidimo pamokėlę, Mindaugas Grajauskas palinkėjo studentams ne tik ieškoti naujų tiltų, geresnių „įrankių“, o tiesiog imti ir veikti čia, kur jie yra. Negalvoti, kad kažkur kitur yra geriau, nes kartais netobula taip pat yra gerai.

Ne tik konferencija, bet ir šventė

Šių metų Asamblėja kupina ir šventinių akimirkų. Atidarymo metu pagerbtas buvęs Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis, kuris tapo Lietuvos Studentų sąjungos garbės nariu.

Ši Asamblėja svarbi ir tuo, kad rugpjūčio 24 dieną bus švenčiamas dvidešimt antrasis Lietuvos studentų sąjungos gimtadienis „LSS Laužai“. Tai kasmetinė šventė, suburianti Lietuvos studentiją, įrodanti, kad vieningi studentai nori ir gali garsiai kalbėti apie jiems rūpimus klausimus ir būti išgirsti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder