Kitokia "Titaniko" istorija

Kitokia "Titaniko" istorija

Kai prieš gerą mėnesį prie Baltijos gimnazijos sustojo sunkvežimiai, prikrauti medinių palečių, daugelis tik kraipė galvas, svarstydami, ką dabar sugalvojo teatro mokytoja Aiva Simonavičienė. O sugalvojo štai ką: netradiciškai organizuoti tradicinę gimnazistų šventę –Šimtadienį.

Tautinės šventės, Vasario 16-osios, išvakarėse Baltijos gimnazija (kaip ir daugelis kitų uostamiesčio gimnazijų) dūzgė tarsi bičių avilys: abiturientai šventė Šimtadienį. Pamokose darželinukais persirengę gimnazijos ketvirtokai mokėsi abėcėlės, pirmųjų užsienio kalbos žodelių, skaičiuoti, o pertraukų metu visuose koridoriuose aidėjo vaikiškų žaislų garsai. Gimnazistai vaišinosi ir nuo vaikystės prisiminimų neatsiejama manų koše.

Tačiau visa bendruomenė jau senokai žvalgėsi į salę, kur puikavosi įspūdingo dydžio švyturys su gimnazistų fotografijomis ir 100 skaičiukų, įvardijančių likusias iki egzaminų dienas, ir laukė įspūdingo vakaro šou ,,Kitokia Titaniko istorija“, į kurį kvietė kitokių formų skelbimai. Pasipuošę gimnazijos abiturientai ir kiti bendruomenės nariai, svečiai rinkosi į išskirtinio interjero salę, kuri labiau priminė prabangią menę: išpuoštos visos kėdės, o scenos vietoje – didžiulio laivo denis. Įspūdis nepakartojamas!

Laivo denyje vyko puikiai surežisuotas ir nepriekaištingai atliktas spektaklis, kurio metu netrūko dėmesio abiturientams, jų auklėtojoms, mokytojams... Nestigo humoro, pokštų ir...graudžių akimirkų: kaip išsigelbėti per likusias 100 dienų. Baltijos gimnazijoje plaukusio "Titaniko" istorija kitokia – ji davė didžiulį šansą išsigelbėti visiems.

Programoje dalyvavę gimnazijos trečiokai ir jūreivio uniformą apsirengusi gimnazijos direktorė Vitalija Grybauskienė linkėjo kuo saugesnio plaukimo į uostą, kurį pasieks po šimto dienų. Tikslo siekti padės neišdildomi įspūdžiai, patirti šventės metu.

Nutilus šventės šurmuliui, daugelis mąstė, kokia prasminga buvo šventė, kuri pagerbė abiturientus ir sutelkė didžiulį būrį gimnazijos bendruomenės narių, kurie ją rengė: statė laivą ir švyturį, karpė, lipdė, vaidino, šoko, dainavo, organizavo abiturientams fotosesiją... Tik susitelkusi bendram reikalui bendruomenė gali pasidžiaugti "Kitokia Titaniko istorija".

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder