Kas laukia egzaminus laikysiančių Klaipėdos abiturientų?

Kas laukia egzaminus laikysiančių Klaipėdos abiturientų?

Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė antradienį surengtoje spaudos konferencijoje papasakojo, kaip uostamiestyje abiturientai laikys egzaminus. 

Planuojama, kad šiais metais egzaminus abiturientai laikys taip, kaip ir įprasta – tam paskirtose vietose pildydami užduotis, o juos prižiūrės egzaminų vykdytojai. Tačiau įspūdžiai, kuriuos egzaminai paliks, bus visiškai kitokie: abiturientų laukia reikalavimas dėvėti apsaugos priemones, tad visi egzaminus laikysiantys jaunuoliai bus su kaukėmis ir respiratoriais. 

L. Prižgintienė žadėjo, kad nė vienas egzamino vykdytojas, administratorius ir abiturientas neliks be apsaugos priemonių.

„Tikrai tikimės, kad egzaminai vyks sėkmingai. Aišku, jų yra ne tiek mažai. Iš viso yra 20 egzaminų. Organizuoti juos nėra lengva, ypatingai tokius kaip lietuvių ar anglų kalba. Reikalavimai yra itin sugriežtinti. Reikia išlaikyti 2 metrų atstumą tarp mokinių. Abiturientai, egzaminų vykdytojai bus aprūpinti apsauginėmis priemonėmis, kaip to reikalauja instrukcijos. Taip kad nereikės jų patiems pirktis, bet reikės jas turėti ir saugoti“, - sakė ji.

L. Prižgintienė teigė, kad prieš pirmą egzaminą gavę apsaugos priemones abiturientai privalės jas saugoti iki kitų jų laukiančių egzaminų. Tai reiškia, kad apsaugos priemones bus galima panaudoti ne vieną kartą. 

„Pavyzdžiui, respiratoriai bus išdalyti kiekvienam abiturientui, jis į kitus egzaminus turės atsinešti pats“, - sakė L. Prižgintienė.

Ji prabilo ir apie iššūkį, su kuriuo teks dorotis pagal sugriežtintus reikalavimus – teks mažinti vienoje patalpoje egzaminus laikysiančių abiturientų skaičių. 

„Kalbant apie galimybę perskirstyti grupes, be abejo, tai išties yra didelis iššūkis mums, kadangi yra sumažintas mokinių skaičius grupėse. Klasėse gali būti po 9 (mokinius – aut. past.), salėse – iki 50-ties. Tačiau mažėja ir vykdytojų skaičius, anksčiau kabinetuose buvo po 2 vykdytojus, dabar – po 1, ir tik 3 grupėms yra papildomas 1 vykdytojas“, - aiškino L. Prižgintienė.

Ji teigė besitikinti, kad švelnės ir karantino sąlygos, o visiems abiturientams palinkėjo sėkmės. 

„Vakarų ekspresas“ primena, kad abiturientams yra sudaryta galimybė atsisakyti kai kurių anksčiau pasirinktų egzaminų, tačiau sprendimą jie turi priimti iki gegužės 18 dienos. 

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktoriaus pavaduotojos pareigas laikinai einanti Asta Ranonytė anksčiau portalui lrt.lt yra sakiusi, kad nebuvo svastomas siūlymas egzaminus rengti lauke, o ne uždarose patalpose.

„Siūlymo, kad egzaminai vyktų lauke, nesame svarstę. Išlieka galimybė vykdyti egzaminus klasėse, aktų, sporto salėse. Reikalavimai dėl atstumų, dezinfekantų, patalpų valymo yra sugriežtinti“, – teigė A. Ranonytė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder