Kariams savanoriams siūloma kompensuoti įmokas už studijas

Kariams savanoriams siūloma kompensuoti įmokas už studijas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė užregistravo Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma papildyti savanorių ir kitų aktyviojo rezervo karių skatinimo priemones.

Projekte įtvirtinama teisė kariui savanoriui ar kitam aktyviojo rezervo kariui, pratęsus kario savanorio ar aktyviojo rezervo kario sutartį papildomam ketverių metų terminui, gauti sumokamos įmokos ar jų dalies kompensaciją už studijas.

Tikimasi, kad Seimui priėmus šį įstatymo pakeitimą, bus paskatinti kariai savanoriai ar kiti aktyviojo rezervo kariai pratęsti tarnybą ir taip bus užtikrintas geresnis aktyviojo rezervo karių pasirengimas.

"Seimui priėmus šį įstatymo projektą kariai savanoriai galėtų tęsti tarnybą ir gauti kompensaciją už studijas aukštojoje mokykloje. Šiuo metu galiojančiame įstatyme numatyta galimybė kariams tik išėjusiems į atsargą pretenduoti atgauti dalį sumokėtos sumos už mokslą", - įstatymo projekto tikslą komentuoja R. Juknevičienė.

Projekto aiškinamajame rašte nurodoma, kad įgyvendinamajame teisės akte turėtų būti numatoma galimybė kompensuoti iki 20 proc. studijų kainos. Ši kompensacija galėtų būti taikoma trejus metus nuo kario savanorio ar aktyviojo rezervo kario sutarties pratęsimo dienos, taip pat numatant galimybę kompensuoti dalį studijų kainos, sumokėtos ne anksčiau kaip prieš trejus metus.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder