Kaip padėti pirmaklasiui

Kaip padėti pirmaklasiui

Pirmieji mokslo metai vaikui yra patys sunkiausi: jam prasideda naujas gyvenimas. Dėmesingai sekite, kaip sekasi jūsų atžalai, pasidžiaukite kiekvienu jos laimėjimu, o iškilus sunkumų - leiskite jausti, jog visuomet esate šalia.

Kaip tėvai gali palengvinti pirmokėlio savijautą? 10 naudingų patarimų.

1. Pirmiausiai patys nusiteikite pozityviai. Pasak psichologų, vaiko baiminimasis išsiskiriant su motina tėra veidrodis, parodantis, kad motina nerimauja išleisdama savo vaiką. Sakykite vaikui padrąsinančius ir palaikančius žodžius: "Aš tikiu, kad tau viskas bus gerai", ir patys tuo tikėkite.

2. Nepersistenkite globodami atžalą. Netrukdykite jam pažinti nerimo ir atsiskyrimo jausmus. Kai vaikas nerimauja, pasakykite, kad suprantate jo savijautą, kad ir jums kartais būna neramu arba liūdna, tačiau išlikite ramūs ir kantrūs.

3. Nuvedę į mokyklą, sugalvokite trumpą, smagų, atsisveikinimo ritualą. Atsisveikinkite trumpai.

4. Pažadėję pasiimti iš mokyklos tam tikru metu, niekada nevėluokite.

5. Pasibaigus dienai, namuose paraginkite vaiką pasakoti, ką naujo sužinojo, su kuo susipažino, kas įvyko ir pan.

6. Nesitikėkite, kad jūsų vaiką visko išmokys vien mokytojas. Ir patys žaiskite su juo lavinamuosius žaidimus, kartu skaitykite ir skaičiuokite, pieškite ir muzikuoite.

7. Jei vaikas pareiškia nebenorįs eiti į mokyklą, nebarkite jo ir neįžeidinėkite. Išsiaiškinkite jo baimės priežastis pateikdami klausimų, kas turėtų būti kitaip, kad jam ir vėl norėtųsi ten eiti.

8. Jei vaikui iškyla mokymosi sunkumų, barimas ir griežta disciplina nepadės. Nenoras mokytis dažniausiai būna susijęs su vaiko santykiais su bendraklasiais ar mokytojais. Kreipkitės pagalbos į mokyklos psichologą.

9. Kad vaikas greičiau adaptuotųsi mokykloje, jis turi būti pakankamai savarankiškas. Leiskite jam pačiam priimti tam tikrus sprendimus ir jausti atsakomybę. Tegu namuose jis turi savo pareigų ir atlieka jas savarankiškai.

10. Atminkite: tėvai nugyvena keletą gyvenimų: pirmiausiai savo, o po to - visų savo vaikų.Svarbiausia - kad viską darytumėte kartu su jais, bet ne už juos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder