Juozo Karoso muzikos mokykla vėl triumfuoja

Juozo Karoso muzikos mokykla vėl triumfuoja

Kovo 28-31 dienomis Vokietijos sostinės centre vyko tarptautinis jaunųjų muzikantų festivalis-konkursas "Muzikos sezonai Berlyne".

Jame dalyvavo įvairaus amžiaus pianistai, akordeonistai, smuikininkai ir dainininkai iš Vokietijos, Rusijos, Čekijos, Lenkijos, Ukrainos, Rumunijos, Austrijos ir Lietuvos.

Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokytoja ekspertė Vaiva Purlytė į šį konkursą ryžosi nuvežti tris savo mokines - Leticiją Jonaitytę, Vaivą Bitinaitę ir savo dukrą Karoliną Jurkutę.

Mergaitės šiai kelionei ruošėsi itin atsakingai, prieš tai dalyvavo dar keliuose respublikiniuose konkursuose Lietuvoje - Mažeikiuose, Klaipėdoje bei Vilniuje ir, žinoma, pelnė laureatų vardus.

Konkurse Berlyne jos atliko po J. S. Bacho kūrinį ir dvi pjeses, kurių viena buvo lietuvių kompozitoriaus. Ir labai džiugu, kad būtent lietuviškais kūriniais jos visos sužavėjo ne tik vertinimo komisijos narius, bet ir visą juos klausiusią publiką.

Jaunosios klaipėdietės tapo laureatėmis - Karolina pelnė trečiąją vietą, o Vaiva ir Leticija skirtingose kategorijose iškovojo pirmąsias vietas.

Tačiau grįžusių namo mergaičių laukia dar ne vienas tarptautinis konkursas Lietuvoje, todėl, šiek tiek pailsėjusios velykinių atostogų metu, jos vėl kibo į muzikinį, kūrybinį darbą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder