Jaunųjų Klaipėdos kūrėjų sėkmė

Jaunųjų Klaipėdos kūrėjų sėkmė

Praėjusią savaitę Palangoje vykusiame 49-ajame Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse laurus skynė jaunieji Klaipėdos kūrėjai.

Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse Klaipėdai atstovavo 5 mokiniai iš Vydūno, "Aukuro" gimnazijų ir E. Balsio menų gimnazijos. Net keturi iš jų gavo garbingus apdovanojimus.

I laipsnio diplomas už geriausią publicistikos ir eseistikos darbą atiteko Vydūno gimnazijos dešimtokei Gintarei Valionytei. Tos pačios gimnazijos dešimtokas Adomas Zubė buvo apdovanotas I laipsnio diplomu už geriausią vertimą iš anglų kalbos.

II laipsnio diplomas už labai gerą poeziją atiteko taip pat Vydūno gimnazijos dvyliktokei Marijai Astromskaitei.

Švietimo ir mokslo ministerijos Pagyrimo raštas už prozą buvo įteiktas dar vienai klaipėdietei - Balsio menų gimnazijos devintokei Liepai Vozgirdaitei.

"Manau, kad visų pirma tai daugelio metų mokyklos įdirbis, nes ir pernai Vydūno gimnazistės respublikiniame filologų konkurse prozos sekcijoje užėmė I, II, III vietas, užpernai II ir III vietas. Mūsų mokykloje kultūra ir kūrybiškumas akcentuojami kaip svarbiausi bręstančios asmenybės veiksniai, todėl ir literatūros mokytojoms tokioje aplinkoje lengviau atrasti ir skatinti jaunuosius talentus", - moksleivių sėkme džiaugėsi Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Lilija Bručkienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder