Jaunimą skatino dirbti gimtajam miestui

Jaunimą skatino dirbti gimtajam miestui

Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje šį pirmadienį prasidėjo ir iki kovo 2 d. tęsis karjeros dienos tema "Lietuva - jūrinė valstybė". Pasak vienos iš trijų gimnazijos karjeros organizatorių istorijos mokytojos Ramunės Urbienės, pirmojo tokio pobūdžio renginio tikslas - supažindinti mokyklos bendruomenę su karjeros paslaugų naujovėmis ir pristatyti jaunimui galimybes dirbti gimtajame mieste.

Jau pirmosiomis karjeros savaitės dienomis gimnazistai susipažino su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto veikla bei jūrinėmis mokymo įstaigomis, diskutavo su jų studentais, aptarė studijų ne tik universitetuose, bet ir kolegijose bei profesinėse mokyklose pliusus bei minusus, išklausė vertingų praktinių patarimų iš jūrų teisės ir kitų specialistų lūpų.

"Ilgai svarstėme įvairius variantus, ar pristatyti populiariausias specialybes, ar mokymo įstaigas, tačiau galiausiai nusprendėme, jog reiktų pradėti nuo savo gimtojo miesto: juk tai išskirtinis - jūrinis - miestas, ir čia yra puikių karjeros galimybių", - sakė R. Urbienė.

Savaitės renginiai skirti ne tik gimnazistams, bet ir jų tėvams bei gimnazijos mokytojams. Šiandien vyksta tėvų diena: mokiniams jie pasakos savo pačių profesinės sėkmės istorijas, o Lietuvos moksleivių neformaliojo ugdymo centro karjeros konsultantė Edita Mačiulskė ves mokymus "Kaip padėti savo vaikui pasirinkti profesiją?".

Rytoj mokyklos bendruomenė susitiks su Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto atstovais ir gimnazijos absolventais, kurie taip pat pasakos apie jūrines profesijas.

Be renginių, mokykloje teikiamos ir individualios karjeros konsultacijos. Paklausta, ar tarp daugiau nei 200 gimnazijos abiturientų yra dar neapsisprendusių, kur studijuoti toliau, R. Urbienė išskyrė tris dvyliktokų grupes: jau tiksliai žinančiųjų, kur studijuos; žinančių, kad studijuos aukštojoje mokykloje, tačiau dar nepasirinkusių profesijos; svarstančiųjų pasirinkimą iš kelių variantų.

"Nuostata studijuoti aukštąjį mokslą - vyraujanti", - teigė karjeros koordinatorė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder