Hidrologijos studentai dalyvavo Okeanografijos praktikoje ir Tall Ships Races 2017

Hidrologijos studentai dalyvavo Okeanografijos praktikoje ir Tall Ships Races 2017

Liepos 26 d Klaipėdos universiteto antro ir trečio kurso Hidrologijos ir okeanografijos studijų programos studentai grįžo iš daugiau kaip dviejų savaičių trukmės mokomosios – tiriamosios ekspedicijos universiteto škuna „Brabander“. Ši ekspedicija mokomosios okeanografijos praktikos dalis, kurios metu studentai atliko okeanografinius tyrimus Baltijos jūroje prie Estijos ir Suomijos krantų.

Šiemet studentams suteikta unikali galimybė praktiką suderinti su burlaivių regata „The Tall Ships Races 2017“. Šioje regatoje studentai netik išmėgino savo jėgas burlaivių lenktynėse plaukiant iš Turku (Suomija) į Klaipėdą, bet ir įgavo buriavimo, navigacijos pagal jūrlapius, aplinkos stebėsenos ir komandinio darbo įgūdžius plaukime Kotka (Suomija) – Talinas (Estija) – Turku (Suomija).

Vienintelės Lietuvoje Hidrologijos ir okeanografijos studijų programos studentai nuolat atlieka jūrines praktikas universiteto ar kitų šalių moksliniuose laivuose. 2017 birželio 7 – 16 d. Gamtos mokslų katedros studentai laivu „Brabander“ vyko į Baltijos jūros mokslų kongresą Vokietijoje. 2016 birželio 25 d. – liepos 16 d. dalyvavo nacionalinėje ekspedicijoje į Islandiją.

Lietuvai, kaip jūrinei valstybei, bei pajūrio regionui kasdien tampant vienam reikšmingiausių Lietuvos pramonės ir transporto sektoriaus elementų tiek ekonomine, tiek socialine bei politine prasmėmis, okeanografijos praktika škuna „Brabander“ tampa svarbiu įrankiu supažindinant Baltijos jūros regiono valstybių piliečius, užsienio Lietuvių bendruomenės narius su Lietuvos, kaip jūrinės šalies raida, jūrinio mokslo pasiekimais ir potencialu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder