"Giliukas" mokslo metų gali ir nepradėti

"Giliukas" mokslo metų gali ir nepradėti

Iki mokslo metų pradžios likus vos kelioms savaitėms Giruliuose įsikūrusiame sanatoriniame lopšelyje-darželyje "Giliukas" nutrauktas šildymo katilinės darbas, tad čia netiekiamas karštas vanduo. Šių problemų neišsprendus, įstaiga rudenį vaikučių priimti nebegalės.

Lopšelio-darželio direktorė Marytė Savickienė pasakojo, jog problemos dėl katilinės ir jos aptarnavimo prasidėjo dar gegužę. Tuomet baigėsi apie 10 metų trukusi sutartis su UAB "Klaibuta", kuri darželio katilinę įrengė ir prižiūrėjo. Anot direktorės, sutartis sudaryta ne su darželiu - už atsiskaitymą su UAB "Klaibuta" buvo atsakinga Klaipėdos miesto savivaldybė.

Pasak M. Savickienės, dar gegužę UAB "Klaibuta" atstovai pranešė, jog sutarčiai pasibaigus, nuo birželio katilinės darbas bus sustabdytas, tačiau tuomet savivaldybės atstovams susitarus darbas buvo pratęstas dar mėnesiui, kadangi birželį darželis dar dirbo visu pajėgumu.

Šiuo metu šildymo katilinės darbas yra nutrauktas, karštas vanduo netiekiamas. Anot direktorės, vakar UAB "Klaibuta" atstovai, atvykę į "Giliuką", išlaužė katilinės spynas ir išsivežė dalį savo įrangos.

"Kažkaip nedemokratiškai viskas įvyko. Jeigu kyla nesutarimų su savivaldybe, tai juos "Klaibuta" turėtų spręsti teisme, o ne laužtis be jokio įspėjimo. Mane tokie dalykai šokiravo. O juk tiek metų su šia įmone gražiai bendradarbiavome", - sakė M. Savickienė.

Lopšelis-darželis savo darbą pradėti turėtų rugpjūčio 30 dieną, tačiau direktorė baiminasi, jog likus tiek nedaug laiko kilusios problemos nebus išspręstos ir įstaiga vaikučių laiku priimti nebegalės. Karštas vanduo yra privalomas norint vykdyti vaikų ugdymo procesą.

"Giliuko" problemos rimtumą patvirtino ir savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė.

"Tai tikrai opi problema ir sprendžiama ji sunkiai. Rugpjūčio 13 dieną turėtų vykti konkursas dėl šilumos tiekimo ir katilinės aptarnavimo. Gal tuomet kažkas paaiškės, tačiau dabar prognozės visai nekokios", - sakė V. Gembutienė.

Anot moters, UAB "Klaibuta" nesutinka su savivaldybės siūlomomis sąlygomis.

"Mes manome, jog esame jiems išmokėję reikiamą sumą ir nesame skolingi, tačiau jie su tuo nesutinka. Todėl konkurso būdu bus ieškoma, kas galėtų šios paslaugos teikimą "Giliukui" perimti ir kompensuoti tariamą trūkumą. Jeigu tokia įmonė neatsiras, turėsime sutikti su "Klaibutos" sąlygomis arba darželis liks be šilumos ir jį teks uždaryti", - teigė Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja.

UAB "Klaibuta" eksploatacijos inžinierius energetikas Robertas Martinkus vakar teigė nieko konkretaus papasakoti negalintis.

"Situacija kol kas neaiški. Kol neįvyko konkursas, nežinome, ar mes aptarnausime lopšelio-darželio "Giliukas" katilinę, ar kažkas kitas. Savivaldybė mums jokių sąlygų nesiūlė. Mes teikėme pasiūlymus, į kuriuos atsižvelgta nebuvo. Jie nusprendė skelbti konkursą, todėl dabar galime tik laukti", - sakė R. Martinkus.

Paklaustas, kodėl lopšelyje-darželyje buvo išlaužta spyna, UAB "Klaibuta" eksploatacijos inžinierius energetikas aiškino, jog tą spyną kažkas savavališkai pakeitė, todėl nepavykus atrakinti, neliko kitos išeities, nes norėta pasiimti keletą įmonei priklausiusių įrengimų.

"Mes davėme nurodymą pasikeisti spynas, kad bet kas negalėtų į katilinę patekti, kol problema nebus išspręsta, bet tas neapsaugojo. Kalbėjau su "Klaibutos" direktoriumi. Jis sutiko kol kas nieko nedaryti. Dabar spręsime, ką galime padaryti, nes į tą konkursą didelių vilčių nededu", - sakė V. Gembutienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder