Filmas suaugusiesiems mokykloje nedemonstruotas?

Filmas suaugusiesiems mokykloje nedemonstruotas?

Vienos Klaipėdos progimnazijos šeštokams per pamoką demonstruotas filmas, kurio herojai savo kalbą nuolat paįvairina keiksmažodžiais, o juostoje gausu pikantiškų vaizdelių, tvirtina tėvai. Tačiau mokyklos vadovybė tikina, kad taip negalėjo būti.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją paskambinęs vyriškis teigė, jog "Versmės" mokyklos mažamečiams demonstruotas filmas "Tedas". Pernai dienos šviesą išvydusi Holivudo juosta pasakoja apie vyrą bei atgijusį jo vaikystės žaislą pliušinį meškiuką Tedą. Tiesa, žaisliukas, kaip ir jo šeimininkas, nuo vaikystės taip pat pasikeitė ir "užaugęs" elgiasi ne kaip vaikas - rūko narkotines medžiagas, geria alų, rodo nepadorius gestus, linksminasi su prostitutėmis, iš kurių viena išsituštino ant grindų. O keiksmažodžių - nesuskaičiuojama galybė, vien oficialiame juostos anonse jų nuskamba dešimtys.

"Kai girdi griaustinio garsą - nebijok <...> Ištark stebuklingus žodžius: "Atsi...., čiulpk mano ....", - dainuoja herojai.

Esą tokiu būdu paauklėti vaikus nutarta prieš pat didžiąsias šventes, kurių metu deklaruojamos visai kitos vertybės.

"Kai vaikas tai papasakojo, susisiekiau su mokykla. Jos atstovai žadėjo už tai atsiprašyti. Nesulaukėme, dėl to ir pyktis ima", - sakė vieno moksleivio tėvas.

Progimnazijos vadovybė patvirtino, jog tėvas į juos kreipėsi, tačiau visa kita paneigė, ypač tai, kad ne mažamečiams skirtas filmas galėtų būti naudojamas kaip mokymo priemonė.

"Taip, man apie tai pranešė telefonu kažkoks vyriškis, prisistatęs nepriklausomu žurnalistu. Pakviečiau atvykti į mokyklą, bet jis nepasirodė", - sakė direktorius Petras Montvydas.

Vadovas teigė patikrinęs pranešimą.

"Išsiaiškinau, kad gruodžio 19-ąją informacinių technologijų pamokos metu demonstruota 5-6 minučių trukmės vaizdo medžiaga, parodanti, kaip šio filmo kūrime buvo naudojama kompiuterinė technika. Tą filmuką išsirinko patys mokiniai. Taip, šiais laikais mokomasi ne tik iš knygų, naudojamos įvairesnės priemonės. Tačiau net ir tokiu atveju mokytojas turėjo pirmiausiai peržiūrėti filmuką. Neslėpsiu, už tai jis gavo pylos", - pasakojo direktorius.

Minėta medžiaga, kurioje filmo kūrėjai atskleidžia pliušinį herojų judėti ir kalbėti privertusias technologijas, yra patalpinta viename populiariausių vaizdo įrašų interneto svetainėje. Tiesa, šioje medžiagoje galima kelis kartus išgirsti dažniausiai vartojamą anglišką keiksmažodį.

 

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder